My sweet story...

My sweet story...

Monday, January 11, 2010

good luck daddy...

Hari ini daddy Humaira ada interview. Humaira dengan mummy doakan daddy berjaya yer. Pagi tadi Humaira tolong mummy buat breakfast. Pagi2 lagi Humaira dah bangun nak tolong mummy. Hari ni mummy buat breakfast roti sosej dgn bread crumb. Senang jer buatnya, pejam mata pun boleh siap. Kalau mummy Humaira buat sorang2 dlm 10 minit dah siap, tadi humaira tolong mummy, setengah jam baru siap..Daddy suka makan roti sosej ni.





Bahan-bahan:
  1. Roti (mummy guna roti gardenia)
  2. Bread crumb (serbuk roti)
  3. Telur
  4. Hotdog (Rebus or stim)
  • Roti buang bhg tepi, kemudian ditekan bagi nipis supaya cantik bila digulung.
  • Letak hotdog kemudian gulung roti tersebut
  • Celurkan dalam telur kemudian bread crumb
  • Pastu goreng sampai kekuningan
Sedap makan time panas2..nyum nyum..

9 comments:

sujaihah said...

kak saya teringin sgt nak buat ni...

breadcrum tu beli kat ner?jawap kak ek...

mamalieyna said...

wah ada resepi simple la tuk bekfes, leh wat nih! ^_^

good luck to en suami.. :)

~ As ~ said...

soalan ku sama ngan sujaihah...breadcrum nak beli kat mana??

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

nieda breadcrumb tu beli kat mana

Momma Mia said...

yum yum...nampak sedap!

☆ lieya latif ☆ said...

wow....cam senang tu kan nieda...tak penah plak lieya buat heheehheh...boleh cube nieh....

tuh daddy humaira...good luck!!

nieda said...

re: Sujaihah, As, Kak Mimi: bread crumb tu kt pasaraya ada jual. mcm2 brand ada seperti holly farm, nona, etc. nieda beli dekat tesco. Selalunya dorang letak kt tempat tepung serbaguna utk grg ayam mcm tu. Hari tu ada nampak dekat giant kt bahagian roti dan kek.

sujaihah said...

ok kak...nasib baik akak cakap...oleh itu saya akan menjalankan kereta saya ke giant ini petang,,

yahuuu..tq kak

yatie chomeyl said...

mmg sedap sosej gulung ni, my hubby pon suka mkn ni

e

nuffnang

Related Posts with Thumbnails