My sweet story...

My sweet story...

Wednesday, November 30, 2011

Pembantu baru di dapur


Gadget baru dapur saya, breadmaker dan oven. Dah lama kepingan nak breadmaker. Dari awal tahun hari tu. Tiap2 hari berzikir kat hubby nak breadmaker. Hehe..Akhirnya tertunai juga harapan ku..Saya survey BM paling murah brand tesco RM249. Search di Internet brand Elba pun ada dalam rm3++ tapi saya tak pernah jumpa lagi di pasaran. Hubby decide nak ambil brand kenwood, BM250.

Dah pun selamat digunakan. Percubaan pertama saya buat loaf bread je. Masuk je semua bahan2 dalam tu lepas tu tidur. Bangun2 dah jadi roti. Suka2.. Nanti saya upload gambar roti. Lepas ni bolehla buat aktiviti meroti.

Tergedik2 juga nak oven dengan alasan ada biskut kena masak guna api bawah je. Hehe..Baru2 kahwin dulu memang kami ada beli microwave oven untuk jimat space dapur. Semua include sekali, microwave, oven, grill dll.

Inilah microwave oven yang banyak berjasa. Dari buat kek, biskut sampailah memanggang semua boleh. I love u lah..Walaupun dah ada yang baru saya tetap gunakan awak ya.

10 comments:

~ana~ said...

wah...dah ada BM..best nya...

Dee said...

wah..bila leh dpt merasa semua kuih2 dan roti2 sis nieda ni..hehehe..

εïз mummyHaza εïз said...

wahhh bestnye Nieda.. acik Haza pun tengah mengUsha2 kat supermarket breadmaker tu... beli adunan utk buat roti udah... breadmaker nye xdek lagi, hikhikhik >.<

adarnadzmie said...

bestnya BM tu.. senang nak buat roti...hehe...
oven baru nieda tu sama la oven akak punya....

NzA said...

best..best..best...menyenangkan kerja2 di dapur nie....

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

best nyerrr..nanti boleh ler jual roti..heheeh

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Bestlah ada BM..
Memudahkan kerja..^^

lieyalatif said...

wah best....berbaloi laa nieda beli, nieda kan suke masak...

eh jakun kejap lieya nieda, rupenye BM nikite masuk sume bahan...tau dah siap jadi rotiyeak...ish baru tau nie...buat entry pasal ni yeak nieda...tunjuk step satu2.....

Yus said...

wah nida..lepas ni boleh la i datang rumah u minum kopi nga makan homemade roti plak ye..best2..

Softtouch [Hanim] said...

wa...bestnya.....nnti muza nk rasa roti nieda yer...hehehee

e

nuffnang

Related Posts with Thumbnails