My sweet story...

My sweet story...

Wednesday, November 9, 2011

Selamat tinggal Avanza

Kereta avanza ni sangat berjasa kepada family kecil mummy. Dari Utara hingga Selatan kami telah jelajah dengan Avanza. Daddy beli kereta ni January 2008, dalam 3 tahun lebih daddy pakai kereta ni. Tiba masanya daddy decide nak jual. Mummy lah orang pertama yang sedih. Sepanjang dalam penjagaan kami, belum pernah lagi kereta ni meragam. Semuanya ok je. Daddy decide nak ambil kereta sedan pula. Avanza ni ok cuma daddy kata handling tak berapa bagus. Menurut kata salesman Toyota, tahun depan Avanza akan keluar model baru. Totally different dari yang ada sekarang.

Sebelum pakai Avanza, kami guna kereta Proton Perdana. Lepas tu jual juga bila selalu sangat meragam. Memang desperate nak jual sebab banyak duit habis untuk maintain kereta ni tapi problem tak juga settle. Mungkin usia Perdana ni pun dah lama, tu yang meragam. Tak dinafikan Perdana antara kereta yang selesa bagi saya compare dengan Avanza. Kami beli Avanza ni pun tergesa-gesa.

Yang bagusnya kereta MPV tak payah fikir kalau nak bawa barang banyak mana pun. Semuanya boleh sumbat je, pasti muat. Kelemahannya pula, kalau pergi pasar nak beli barang basah seperti ikan, daging kena sediakan kotak bertutup untuk mengelakkan kereta berbau. Bila pakai kereta sedan, nak balik kampung kena pandai bajet. Tak boleh bawa barang banyak sangat nanti tak muat bonet. Takpelah daddy, nanti kalau kita dah ada anak ramai kita tukar MPV balik yer. Huhu...


Mengemas kereta sebelum bertukar tuan.


Semoga Avanza ni dapat tuan baru yang baik. On the way untuk hantar ke Toyota HQ



Bye bye Avanza. Tinggallah Avanza ni di Toyota HQ Seksyen 15 sebelum TopMark datang ambil. Sob ...sob

8 comments:

Nida Mohd said...

Bye bye avanza..keta baru bila nak welcome? hehe

NonaFauzi said...

wow! beli kete baru ek

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

ok ler tue nieda..nanti bila ahli keluarga bertambah boleh ler pakai mpv balik.

Dee said...

eh..tukar ke sedan tak kecik ke? tapi yelah sis..u oll yg lg tau keperluan u oll kan..nti bestlah dpt keta baru..

~ana~ said...

nieda, pakai mpv ni mmg selesa kan...xpe la..sedan pun ok gak kan....

adarnadzmie said...

selamat datang kereta baru... hehe

♥ Wina ♥ said...

sedih kan bile nak jual kereta yg dh lama berjasa kat kite hukhukhukkk

tukar kete ape pulak? ngeeeeee

Softtouch [Hanim] said...

bestnya kete baru...tp muza lebih suka mpv...teringin nk tukar mpv...

e

nuffnang

Related Posts with Thumbnails