My sweet story...

My sweet story...

Tuesday, November 29, 2011

Kenduri doa selamat

Gerak balik Muar petang Khamis, sampai sana dekat pukul 8 malam. Jemaah surau tengah baca yassin masa tu. Untuk kenduri doa selamat malam tu, lauk pauk semuanya ditempah, cuma emak masak nasi je.

Hidangan untuk kaum muslimah di dapur. Apam polkadot tu saya buat.Hehe


Bontrot..Orang jawa taulah apa benda tu..hihi..Bungkus kuih dan sedikit buah tangan dari mekah, kurma, tasbih dan keychain.



Emak tengah layan tetamu menikmati manisan dari Mekah dan juga air zam zam



Selingan..Aktiviti wajib Humaira balik kampung..Berendam dalam bathtab


Anak dara mummy kalau suruh posing laju je..Jubah dengan tudung embah Humaira bagi. Labuh, dalam kepenatan sempat lagi embah Humaira repair...Otw balik elok je pakai jubah dan tudung, sampai rumah baru buka..



*Bermalam di Muar sehari je, Jumaat dah balik Shah Alam. Emak dengan Ayah pun tak berapa sihat, tengah batuk. Ahad pula ada kenduri kahwin di Bangi. Musim cuti sekolah ni banyaklah kenduri kahwin.

10 comments:

lieyalatif said...

alahai comelnye humaira berjubah bertudung sume...siyes geram lieya tgk nieda...kalo depan mate ni dah cuit2 pipi die tau heheeheheh

bontrot?..op kos le lieya tauuu hahaahahahaa....wajib ade kalo kenduri kendare heheehehe

adarnadzmie said...

meriah ngan tetamu dtg melawat org balik mekah kan...
akak pun x sabar nak jumpa mak n abah akak balik dr mekah 6/12 ni...

amiey lee said...

wahh bukan main posing ngan tudung tu...yang sorang lagi seronok berendam heeee

~ana~ said...

best nya dpt mkn manisan dari mekah....comel la humaira berjubah...:)

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

alhamdulillah, sumenyer selamat kan..

psst, selendang humaira tu alya pun ada selai,
tokcik yg belikan dr Makkah aritu.. =)

rasp said...

alololo comei nya dia berjubah bagai....

εïз mummyHaza εïз said...

selalunye org baru balik haji ni mesti kena batuk, selsema sume sebab dah tukar cuaca kan... kena minum air bebanyak.. :)

Dee said...

orang balik Mekah mesti batuk2 kan sis..yelah perubahan cuaca agaknya..alhamdulillah family mertua u dh selamat smpi...meriah nmpknya kenduri tu..

Ibu Lala said...

Alhamdulillah dah selamat semuanya. Ada masa singgah la blog saya..Salam kenal.

mamalieyna said...

comelnye humaira berjubah n bertudung..sweet...

kalau balik johor, kejap2 pun bleh je kan..^_^ seb baik dekat kan..

e

nuffnang

Related Posts with Thumbnails