My sweet story...

My sweet story...

Wednesday, November 2, 2011

Cream puff

Last week buatkan hubby cream puff untuk menu buka puasa. Alhamdulillah, rajin hubby puasa sunat Isnin dan Khamis. Cari2 di internet terpanggil-panggil untuk mencuba resepi cream puff. Saya tak pernah rasa cream puff sebelum ni tapi tengok penyediaannya mudah, berkobar-kobar nak buat. Jom masuk dapur jom...

Resepi ni saya intai dari dapur Kak Ita masam manis. Kalau nak tengok cara penyediaan step by step boleh klik blog Azlita Aziz. Saya dah mula addict dengan blog beliau. Rasa macam nak cuba je semua resepi Kak Ita. Kak Ita pula ambil resepi ni dari my resepi.

Percubaan pertama...tidaklah cantik rupanya. Huhu


Sebenarnya cream puff ni dimakan bersama cream custard. Tapi memandangkan di dapur tak ada susu segar, ganti dengan coklat. Mesti nak derhaka juga.Lepas tu tabur dengan icing sugar. Memang favorite Humaira lah ni ada coklat.

11 comments:

NM02 said...

Ya Allah... ai suker la benda ni tahu

mas said...

sedapnya....nk cuba gak le...

:: Mrs.Eady :: said...

terliurrr terliuuurrr......slurrpp slurpp...

Sidratul Muntaha said...

apesal arini aku rasa rammai blogger buat entry mkn2?!
yummyeh..
sedapnya nengok...

yatie chomeyl said...

sedapnya. i suka cream puff tp nk buat tu yg malas sikit skrg uhuhuuh

wan sujaihah said...

wan dah bersalin ni...boleh la cuba2...tq kak...cadangkan web itu

zaidah said...

sedapnyer.....rasa laparlah plak...

MrS. F!zA said...

menarik je sy tgk tgk cream puff tu wp akk kata derhaka :p

adarnadzmie said...

sedapnya nieda... rajin la mummy humaira ni...

NonaFauzi said...

nampak cam sedap, aku pun nak belajar wat laaa...

lieyalatif said...

sedapnye nieda....terliu lieya tgk....syok le si comey humaira dpt mkn sedap2 mamanye masak yeak....

e

nuffnang

Related Posts with Thumbnails