My sweet story...

My sweet story...

Tuesday, November 8, 2011

Apam polkadot

Tayang apam polkadot lagi. Tempahan dari kawan saya untuk majlis hari jadi anak saudaranya. Untuk birthday girl kena buat fancy sikit. Kawan saya request word happy birthday Auni dan Ayra. First time tulis "happy birthday" sekali dah kukus mak aiii tulisan jadi besar gedabak.




Ini juga tempahan dari kawan saya sempena hari raya Aidiladha. Saya buat bancuhan untuk apam ni banyak, konon nak cepat masuk dalam piping bag. Rupa-rupanya jadi tak cantik. Banyak sangat gelembung udara terhasil. Kesimpulannya, kalau nak apam tu cantik, kena sudukan masuk dalam paper cup. Buat dot dot je dengan piping bag.

8 comments:

Fazlinil Irma said...

aduhh.. nieda.. fengsan nak sudukan satu2. :)

sy ingat udara banyak tu sbb kita terlebih putar.

Lelord said...

ladybird tu..tang kaler hitam guna apa? kat doha x jumpa lg food coloring hitam

mamalieyna said...

waaah meriah n cerianye..bestnye jd org terror masak...hee~

ntah bila nak rajin mencuba ni..hu~

~ana~ said...

jenuh nya nak sudu kan satu2...

nieda said...

lelord:mmg susah nk jumpa kaler hitam. kt mesia pun x penah jumpa. campur warna merah, biru agak2 smpai jadi kaler hitam

Vios Baruuuu said...

nak order sejuta boleh? nak hantar ke Libya, untuk makanan pengikut Gaddaffi

anie said...

wah da bukak bisnens apam polkodot nie..bagus2...

| SUE | said...

kiyutnyer ladybug tuu...geram!

e

nuffnang

Related Posts with Thumbnails