My sweet story...

My sweet story...

Monday, October 3, 2011

Cubaan main masak-masak...fruit tart

Projek dua minggu lepas buat fruit tart sebab daddy sangat gila makan dessert ni masa open house hari tu. So bini dia nak test menjadi ke tidak fruit tart acik nieda ni..

Sangat frusssttttt hokey bila fruit tart kurang menjadi. Rasa dah ada cuma kulit tart terlampau nipis. So bila letak filing kastard dan buah cepat je berderai. Setelah dikaji dan diselidik, salah satu penyebabnya kulit kena buat tebal sikit. Frust sekejap sebab modal untuk buat tart ni agak mahal. Lebih rm50 tapi tak menjadi tu yang kecewa...

Kulit tart tersangat nipis


Letak filing kastard


Buah-buahan


Tart buah yang kurang menjadi...



Cik adik manis ni suka sangat dengan jeli kelapa. Ini pun mummy rajin buat.


Selalu buat guna serbuk jeli kelapa yang ini. So lepas masak kena letak dalam bekas kecil, tak sesuai letak dalam loyang sebab serbuk jeli ni tekstur sangat lembut

7 comments:

ieda said...

wah2 percubaan yg menarik tuu dik
ok ape .. sedapp nie .. buah2 an yg segar tuuu :)

SiTi said...

xpe lpas ni boleh buat lagi...klo nak senang beli je kulit tart..ada jual

adarnadzmie said...

nieda... jadik jugak tu.. hehe.. nampak sedap...pandai nieda buat...

~ana~ said...

nieda, ana pun pernah..cost bkn main lg mahal..excited sgt nak buat...end up x menjadi...

sabar nieda, biasa la kan..x cuba x tau...

insyaallah lepas ni terus menjadi..:)

anie said...

wah bagusnye..ada jugak nak try buat..kira jadi jugak la tue..kalau aku nak cuba buat pun da malas..nak terus jadi lagi lar..

nieda byk jugak masa masak2 ye..mcm best je tgk org yang pandai masak n cuba try mcm2 tp diri sendiri nie xtau la bila nak buat camtu..hihihi

MrS. F!zA said...

wowiee menariknay ada tart buah..kita tk pnh jmpa lg apatah lg nk try..kalo cheese tart mmg dh penah makan sedap..hihi

Vna Sandhu said...

mesti sedap punyelah!

e

nuffnang

Related Posts with Thumbnails