My sweet story...

My sweet story...

Thursday, October 27, 2011

Bercuti di Colmar Tropicale Bukit Tinggi

Cerita dah hampir basi..Last week kami bercuti sehari di Bukit Tinggi. Bertolak dari rumah pukul 11.00 pagi, sempat makan di RnR Genting Sempah. Sampai di Bukit Tinggi dalam pukul 1.30 petang. Check in pukul 3.00 petang so daddy decide untuk pergi Japanese Village dulu. Sampai dekat parking area nak mendaki bukit punyalah curam. Dalam 10-15 minit juga berjalan kaki menuju ke Japanese Village. Mummy terpaksa dukung Humaira. Advise saya nak mendaki Japanese village ni better pakai sport shoes.

Punyalah curam nak mendaki. Dekat bumbung bawah tu tempat parking kereta sebelum berjalan kaki


Mummy sudah kepenatan mendukung Humaira..Esoknya terus sakit lengan tangan


Akhirnya sampai juga ...Ni baru dekat bawah, Nak pergi Rumah Teh Jepun kena panjat tangga lagi..Tapi alang2 dah sampai rugi tak tengok kan..so menapaklah kami.


Welcome..






Pintu gerbang menuju ke rumah teh jepun. Jauh lagi ni nak sampai


Excited si kecil ni nak tengok fish tapi nan hado


Inilah dia rumah teh jepun. Boleh sewa kimono RM20. Mummy tak sewa pun.




Kemudian kami ke botanical garden. Nak pergi sini pula kena menuruni anak tangga. Tak sampai pun sebab dah kepenatan teramat. Kena simpan sikit tenaga untuk turun ke bawah nanti. Hehe alasannnnn......


Sebelum sampai ke Botanical Garden ada kolam ikan. Barulah excited Humaira tengok ikan besar2. Ada hati nak pegang fish


Akhirnya setelah kepenatannn...Dia dulu yang rasmikan


to be continue.....

13 comments:

yatie chomeyl said...

mmg diorg buat mcm kat jepun la, kena jalan banyak2, baru la sihat ehehhe

Fazlinil Irma said...

bestnya pegi bukit tinggi. sy hr tu ajak jugak mak pegi lepas raya. sampai hr ni belum sampai2 lg. :)

~ana~ said...

nieda, dulu kitaorg naik tram yg diaorg sediakan dr hotel. so, dia naik ke atas terus, xyah panjat bukit tuh..heh3x..

adarnadzmie said...

penatkan klu daki bukit ni sekali sekal... hehe... akak tgk nieda pun akak rasa semput...
lama tol x g jungle trackking.. hehe

mrs.spicy said...

hahaha..penat sangat tu sampai tertido mcm tu

mamalieyna said...

bestnye,....tp bab mendaki cam seksa je..hee~

Lily@MamaZaraZareef said...

beshnye pi bercuti bukit tinggi..kitorng last pegi taun lepas..teringin sangat sbnrnya nk sewa yg kimono tuh tp smpai skang lom berkesempatan..huhu

lieyalatif said...

lieya last pergi mase si mija umur 7 bulan nieda...bygkan lame dah tak pergi tu heheeheh

suke laa pic lepak penat tu hahaahah..betul2 penat...tapi lagi comel si humaira yg penat....terbongkang hah atas katil ekeekekekeke

yanmie said...

Salam,

Bestnye, tak pernah lagi sampai, biasa balik kampung lalu je kat bukit tinggi tu :)


www.yanmieonline.com

dieha said...

nieda : memang penat tapi berbaloi kan bila smp Japanese..tp shuttle bus dah xnaik smp atas sebab sdg renovate..apapun mmg syiokla..hehe..diha time panjat tgh preggy.tp tawakal je..sebab punya excited nak naik jgk..hehe..

Softtouch [Hanim] said...

bukit tu mmg curam..muza rase mcm nk pengsan dah..mintak nyawa..hehehee

NonaFauzi said...

nieda..aku pergi bukit tinggi pun setakat kat colmar tropical je, nak memanjat tu.. x larat aku wey..tp tempat cantik kan, aku pun x penah sampai lagi..nak g laa..bape bayar masuk skrg nie, ko x bg tau pun hihih

Jasfyra said...

bestnya...xpenah p lg.teringin nk p nnti.cpt2 sambung cita tau.xsabar nk tgk..hehe

e

nuffnang

Related Posts with Thumbnails