My sweet story...

My sweet story...

Tuesday, July 26, 2011

Hasil buah-buahan dari kebun

Hadooo...macamanelah masa transfer gambar dalam lappy boleh hilang..Habis semua gambar kt kebun Kesang hilang. Takpelah, layan gambar hari kedua kami di kampung. Bermalan sehari je kt Muar, petang Jumaat sampai, hari Sabtu balik Shah Alam.

Seawal pukul 7.30 pagi, kami ke Kebun di Kesang tapi malangnya semua gambar sudah hilang. Tension makkk..Kt Kesang banyak buah doyan je, rambutan adalah sikit2.


Lepas balik dari kebun di Kesang, aktiviti mengambil buah rambutan. Dekat 30 kg kami bawa balik dan selamat disedekahkan kepada kawan2 dan jiran. Gigih mak mertua saya ikat rambutan. Setiap ikatan seberat 2kg. Husband siap cakap, tak payah bagi orang, on the way nak balik nanti kita jual kat tepi jalan gerenti habis...hehehe


Humaira naik kereta sorong...cute aje. Teringat zaman kanak2 dulu, main kereta sorong.


My favorite fruit, kami dua beranak boleh duduk berjam2 kat bawah pokok sambil makan rambutan. Humaira sgt sukaaa



Buah doyan banyak sudah merekah. I tak pandang pun....Rasanya Humaira pun tak makan doyan sama macam mummy dgn daddy dia. Hari tu nenek dia kopek durian, bising mulut dia sambil tutup hidung dan lari jauh2..hehe tak tahan bau kot. Atuk dia bagi pun dia taknak..


Melepak setelah kepenatan...

12 comments:

Huda said...

uii..cantik gambar rambutan kena ikat tu :) sedapnye la...best kan makan buah2 an tempatan :)

lieyalatif said...

suke tgk pic humaira dlm keter sorong tu...sonok die kene tolak agaknye kikikiki....tingat lieya mase kecik2 kat kampung dulu...abis kete sorong atuk kiteorg keje kan heheeheheh

lieya pun berbuah-buahan mase lik melaka ari tu.....leiya ni antu durian nieda....pantang jumpe....berbjik2 gak lieya bedal heheeheheh

LiLy @ MumMyQiStInA said...

samalah kita X mkn durian..tp sedap jer bila tgk org mkn.. ;)

mrs.spicy said...

humaira pakai sport shoes? cutenye!

~ana~ said...

suka tgk gmbr2 nih...clear je..gmbr rambutan tgh di ikat tu cantik..:)

yatie chomeyl said...

ruginya xmakan doyan hUmaira..meh pos kat aunty kat jepun ni. aunty dh ngidam ni hehehe

wahida said...

humaira serius je muka dia naik keta sorong tu...ekekek..geram je tgk...

alahai, napalah ditayang buah durian, ni yg rasa nak pekena ptg ni..adeh la...

ieda said...

wah2 sedapnya dikkk nak2 deyan tuu .. di ktn nie deyan dah jatuh rm 1 sekilo tau .. banyak org jual longgok2 .. agaknya risau nak puasa kan :))

rambutan kebun nieda tuu perghh merah2 masak ranum .. bestnyaaaaaaaaaaa :))

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

mmg terbaeekkk dr ladang..
bestnyer rambutan tu.. =)

Vna Sandhu said...

ala sayangnye gambar kena delete huhuhuuu

kitorg pun sekarang hari² makan buah..rambutan la, mangga la..hubby rajin beli

nampak sgt humaira penat dalam pic last tu :-)

Zuwairi Aiman said...

Salam kunjungan.. blog menarik, singgah la ke blog saya ;)

Softtouch [Hanim] said...

sygnya nieda xmkn durian yer...byk doyan tu...

kebun abah muza plak merajuk tahun nie..xde yg berbuah..yelah kebun abah xde sape nk jaga kan...kebun ni kan nak kene belai2...abah muza pun dah xlarat..anak2 dia lagilah....hmmmmmm

e

nuffnang

Related Posts with Thumbnails