My sweet story...

My sweet story...

Thursday, July 14, 2011

Festival flora 2011 Putrajaya

Festival flora 2011 tahun ni kembali lagi dengan tema Roses Forever. Festival ini berlangsung dari 9 - 17 July di Presint 2 Putrajaya bermula dari pukul 9.00 pagi hingga 10 malam dari Isnin hingga Khamis dan dilanjutkan hingga pukul 12 tengah malam pada Jumaat dan hujung minggu. Di anjurkan oleh Perbadanan Putrajaya untuk tahun keempat. Pelbagai jenis hiasan bunga warna warni, tumbuhan herba terdapat di sini. Bagi yang gemarkan bunga dan DSLR, tempat yang patut dilawati.

Kalau mak mertua saya ada disini, mesti dia suka. Tak habis pun saya menjelajah festival ini, masa datang cuaca sangat terik dalam pukul 1.30 tengahari, di tambah pula dengan Humaira yang meragam sebab tidur tenganggu. Asyik nak berdukung je. Pusing2 dalam setengah jam je, dengan bawa budak 11 kg. Sakit pinggang omak ni. Kalau lah Putrajaya tu dekat dengan rumah saya, wajib ulang lagi. Tak puas rasanya tengok bunga2, sejuk mata memandang.

Cuaca sangat terik


Humaira said fog (frog)










Indoor...serba serbi roses. (sejuk sikit ada aircond)


Mawar untuk selamanya....I love it


Rekaan taman dari pelbagai negara juga turut dipamerkan seperti Pakistan, Macau, Thailand, Indonesia, UK, Canada dll.




And last...muka budak bad mood kena kaco tido. Sikit pun taknak jalan

15 comments:

Vna Sandhu said...

cantiknyeeee

tahun lepas x dapat pegi, tahun ni nk cuba pegi

~ana~ said...

cantik2 gmbr...:)

aanie said...

cantiknya...betul...kalau ada dslr, mmg patut g...

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

cantiknya landskap kat sana..
kalo anak saya si alya tu ada, mesti teruja tgk ladybug beso tu..
huhhu, x pernah berkesempatan lg ke situ..

Huda said...

bestnye :) huda pun suka bunga2 ros ni :) suka tengokla.nak membela nya agak kemalasan :)

lieyalatif said...

canteeeknye nieda....lieya ni org putrajaya pun tak pegi2 lagi wakakakakak.....payah la plak nak bawak si kecik...sian kat die nanti berpanas2.......

kalo malam lagimeriah tau...siap ade bunge api lagi....mmg cantik....i tgk dari umah ajek laaaa heheheeheh

MamaAiman said...

bestnye tgk gamba akak jalan2 pesta flora. saya memang plan nak g dgn husband bwk aiman jejalan sebab die suke tgk pokok, bunga, binatang ke tapinya dah taksihat takdapat la g..tgk gamba akak jela :)

HaniCheLat said...

wah. cantiknya!!!

ak yuyunz said...

hi there!

bestnya pj felora festival. smpi bila ya?

zaidah said...

cantiknyer gambar bunga2 tu....pandai nieda snap....

wan sujaihah said...

waahhh..best nyer dapat gi..wan dah sarat2 ni..kena rehat2 dulu..tak leh jalan2 sgt dah

Elin said...

dh pergi ya.. bagusla.. kalau pergi mlm ada fireworks dan bot berhias.. lawa.. tp ada bdk kecil mmg susah la nk g mlm.. :)

Softtouch [Hanim] said...

best n cntiklah bunga2 tu..ingat esk nk pegi, tgklah kalu jd...budak2kan kalu ngantuk mmg dia meragam...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Bestnye..kita yg duk jauh ni mmg X dpt pegi lah..rugi..bunga pun cantik2..

Greenhouses Kits said...

Bunga-bunga yang sangat indah.
Pasti harum pula...

e

nuffnang

Related Posts with Thumbnails