My sweet story...

My sweet story...

Sunday, February 21, 2010

Jalan-jalan cari makan

Ini kes husband saya tengok rancangan warung kita dekat Astro Prima, si pengacaranya Faruk buat liputan jalan-jalan cari makan di Seksyen 7 Shah Alam. So salah satu tempat yang membuatkan husband saya nak pergi adalah restoren Nasi Lemak Cinta Sayang. Petang Sabtu kami gerak lah pergi seksyen 7, main terjah jer lokasi restoren tu. Terkejutnya saya tengok seksyen 7 membangun, banyak dah berubah. Memang happening tempat tu. Kalau zaman saya study dulu seksyen 2 memang port paling popular untuk student, tapi rasanya sekarang seksyen 7 pun tak kurang menarik. Cuma serabut sikit sebab dekat sangat dengan UiTM dan Unisel, so faham2 je lah bila kawasan student, parking susah sikit.

Nilah restorennya..oklah masakannya not bad tapi saya tetap suka nasi lemak gembira seksyen 3. Walaupun harga rm2.50 sebungkus (mahal) maybe aroma daun pisangnya membuatkan selalu teringat2...


pastu husband request hari Ahad buat nasi lemak. Air tangan isteri lagi sedap yer b? Saya suka sambal bilis masak sekali, bukan asing sambal dan ikan bilis. Lain org, lain citarasanya. Kalau balik Ipoh, husband saya sure request dkt emak buat nasi lemak. Sambal dia mmg superb. Bagi saya, sedap atau tidak nasi lemak tu terletak pada sambalnya..

3 comments:

wan sujaihah said...

klu wife buat...kedai maner leh lawan...hehhehe

Mr Nizam said...

betul tu . kalau ada kedai yang boleh lawan pun adalah kedai yang dibuka oleh wife sendiri . hehehe

hushuss said...

nmpk sodap.

nieda, komen En. Nizam tu kasi semangat kat nieda. hehe..

e

nuffnang

Related Posts with Thumbnails