My sweet story...

My sweet story...

Wednesday, February 24, 2010

Anak itu pembawa rezeki

Alhamdulillah, murah rezeki anak mummy...mummy sangat2 percaya setiap anak itu adalah rezeki. Mummy dan daddy dah buka akaun Amanah Saham Didik untuk Humaira. Semua duit dalam akaun tersebut merupakan sumbangan orang sejak Humaira lahir. Bertuahnya Humaira, ramai orang sayangkan dia, masa mummy kecik2 dulu pun duit mummy tak sebanyak yang Humaira dapat. Bersyukur nak, nanti bila Humaira dah besar gunalah simpanan itu sebaik mungkin.

Zaman sekarang ni banyak option nak buka akaun mcm SSPN, Tabung Haji. Masa mummy kecil2 dulu abah selalu masukkan duit mummy dalam BSN. Walaupun sedikit, lama2 jadi bukit.

Mummy dan Daddy tengah berkira-kira untuk buka insuran pendidikan untuk Humaira. Ada tak kawan-kawan mummy boleh suggestkan insuran yang terbaik? Once bila Humaira dah besar nanti, cabaran untuk melanjutkan pelajaran lagi mencabar, sekurang-kurangnya bila ada insuran pendidikan ini tidaklah terbeban sangat.

Masa majlis Akikah hari tu, Humaira dapat hadiah dari aunty. Thanks aunty bagi Humaira mainan...


Ni pula baju pemberian dari Opah dan Nenek. Terima kasih, Humaira sangat suka warna pink sama mcm mummy...

9 comments:

ezan said...

ezan dulu bukak insurans ngan prudential. so far ok la..

mamalieyna said...

yee anak2 mmg pembawa rezki..^_^

eina pun ambik insuran prudential tuk arif..dia leh cover mcm2..pendidikan, kesihatan...kalau betul2 nieda berminat, eina leh kasi no.ajen ni..eina kenal ajen ni sbb wife die manager HR kt company eina keje ni..

hushuss said...

Alhamdullilah, murah rezeki Humaira. Bobot pon dr lahir smpi skrg org sedekah duit byk, tambah2 masa lahir. Mmg mak huspa pon terkejut sbb collection bobot sgt byk...rezeki anak2 murah kan Nieda.

pasal insuran, mmg elok amik utk anak kita. Huspa amik Prudential utk bobot. tp % utk kesihatan kurang sbb tmpt kerja husband cover, so lebihkan % dkt simpanan dan pendidikan dia. Lagipun ni salah satu cara jamin masa depan anak2 kita klu apa2 jadi kat kita.

Huspa pon ada number contact agent Prudential tu. Klu Nieda nak, ckp huspa. Kwn2 huspa semua amik dia jadi agent, senang. Lagipun dia duduk dkt alam budiman, dkt dgn Nieda kan?

☆ lieya latif ☆ said...

betul tu.....lieya setuju..mcm lieya sendiri....2 kali mengandung/bersalin.....rezeki besar lieya dpt...hubby naik pangkat...lieya dlm keje gemen ....syukur alhamdulillah....

wah meriahnye barang2 pemberian tuk humaira...sonok sikecik tukan...maknye lagi laa seronokan ....heheeheheh

**salam maulidur rasul tuk nieda sekeluarga

Softtouch [Hanim] said...

betul setiap anak tu mmg ade rezeki masing2..mcm muza alhamdulillah anak 1st rezeki nye lain n yg 2nd bb nie rezekinya lain plak...baru muza percaya tau nieda masa muza pregnan yg 2nd nie..bila pk2 mmg betul ape yg org ckp...

Mrs. Amie said...

Amin.. betul..mmg pembawa rezeki... i ambil takaful.. dependslah apa yg u nak.. better la.. islamic insurance..

CuppyCakeMommy said...

i tak amik pun insurans pape lagi..now insurans kat tempat kerja cover baby skeli..hurmm..tgh berfikir2 ni..btw salam kenal ye

Jasfyra said...

bagus bukak akaun anak2 sejak kecik ni.dah besar nanti dia pun pandai nyimpan :)

iedadadida's said...

Semoga Baby nih Sihat2 macm baby2 lain..

e

nuffnang

Related Posts with Thumbnails