My sweet story...

My sweet story...

Thursday, January 26, 2012

Aktiviti membuat cheese tart

Sebelum Chinese New Year hari tu, buat projek cheese tart untuk bawa balik Ipoh. Kalau dah ada anak dara ni, rajin bebenor nak membantu walaupun mummy tak perlukan pertolongan Humaira pun. Resepi cheese tart saya pernah share dulu di SINI.

Untuk mengelakkan anak dara ni mengacau, asingkan sedikit adunan untuk dia buat main2. Kang dia buat  cheese tart ada yang tak lalu nak makan pulak. Huhu..Yang menariknya semua hasil kerja Humaira bila siap dibakar semua dia makan. Takdelah membazir. 

Moh ler layannn gambo anak dara sorang ni buat biskut. Tengah tekun buat biskut. Daddy ambil gambar buat dont know jer. Dengan harapan dah besar nanti rajin2 tolong mummy kat dapur yer.


Tengoklah aksi anak dara sorang ni, duduk bersimpuh ala2 perempuan melayu terakhir

Seriusnya...

Hasil kerja Humaira...sibuk nak ngap walaupun panas. Baru lepas bakar dalam oven

Hasilnya..cheese tart. Ada dua flavor, strawberry dan blueberry.

10 comments:

~ana~ said...

rajin nya humaira tlg mummy..moga berkekalan hingga ke besar la rajin dia nih..:)

@lfidah @dim said...

sedapnya..sy pun baru jea buat isnin ari tue tp xsempat nak snap pic..dah ngap..

εïз mummyHaza εïз said...

wahhh sedap tu... pos umah acik sikit.. hikhikhik :)

ZSqueenbee said...

seriusly sye sukeee..kalo bli mahal tau...bestnyee kalo sye pndai wat..kne bljr la camni...

adarnadzmie said...

ala..rajin humaira tolong mummynya...

lieyalatif said...

wah...untung ade lil helper kat dapur he he he....

wah nieda...ini mcm dah leh bukak order nie...menariks ni ...dari roti dah sampai ke cheese tart plak.....

mamalieyna said...

ghajin membantu humaira ye..takpe dia mkn kan..takla membazir..good girl..

cantik cheese tart..kegemaran hubby nieda eh..^_^

anie said...

wah jeles..jeles...sumer boleh buat..
sikecik tu pun rajin je tolong mama dia kat dapur...

Softtouch [Hanim] said...

untung la ada anak pompuan yer..leh tlg ke dapur....rajin betul himara buat cheese tart yer

ieda said...

wah2 pandai humaira duk belek cheese trat tuu ye .. ;) pandai nieda buat ..

e

nuffnang

Related Posts with Thumbnails