My sweet story...

My sweet story...

Saturday, September 24, 2011

Felt hair clip untuk Humaira

Jeng...jeng...mummy buat khas untuk Humaira. Klip rambut dari kain felt. Kebetulan je buat ni masa mummy nak beli benang di kedai jahitan. Ternampak pula ada kain felt terus beli. Maka terhasillah klip rambut dari kain felt. Saya ni bab kerja2 tangan yang memerlukan kreativiti memang kureng sikit sampai emak saya kata tangan kayu. Yang menyebabkan keinginan kuat nak cuba sebab MIL dan Cik Cham (adik MIL) selalu bagi support. Hehe satu hari saya nak cuba juga jahit baju. Bak kata MIL saya, takpe emak ajar sampai pandai..Heheh. MIL saya banyak giler mesin jahit macam2 jenis ada.

Dulu masa sekolah menengah disebabkan sekolah saya semua perempuan memang wajib ambil kemahiran hidup pilihan 2 (Ekonomi rumah tangga). So ada kelas menjahit. Apalagi hantar dekat jiran minta tolong jahitkan baju tidur. Itu cerita dulu. Tapi sekarang adalah improvement sikit. Baru2 ni saya alter lengan baju kurung, so kena jahit silang pangkah. Gigih ok belajar dari internet teknik jahitan silang pangkah dan akhirnya berjaya. Alhamdulillah.

Inilah hasilnya..Saya jahit jelujur je. Jahitan itu je yang saya tahu..huhu


Awatlah cik adik manis ni buat muka macam tu?


Rambut Humaira sikit je so bila pakai klip cepat je jatuh.

8 comments:

Farra Dhelina said...

waaa kreafif nya akk..blh lah lepas ni jahit felt tshirt utk humaira pulak..msti comey

Huda said...

cantiknye :) boleh start open tempahan ni :)

Softtouch [Hanim] said...

muza plak mmg xminat menjahit smpai nenek muza nk belikan mesin jahit sbb nk pujuk cucunya nie..hehehee

cntik clip tu..comel..sesuai utk humaira

~ana~ said...

yg penting hasil tangan sendiri...cantik or x, lain cerita..:)

εïз mummyHaza εïз said...

comel.... pandai nieda buat.. :)

MamaYatie said...

tomei la klip ngan tuan dia..hehee

fairuz said...

alololoo rajinnye mummy budak kecik ni ^^

adarnadzmie said...

comey humaira pakai clip hair tu...

e

nuffnang

Related Posts with Thumbnails