My sweet story...

My sweet story...

Monday, September 26, 2011

Apam polkadot ada..ladybird dan bee pun ada

Apam ni projek minggu lepas request dari kawan saya untuk birthday anaknya yang 2 tahun. Saya try buat bentuk yang fancy sedikit, terhasillah bentuk ladybird dan bumble bee..Kena improve lagi kasi kemas. Bila nak lukis tangan terketar2 so garisan ladybird tak berapa lurus plus Humaira pula kacau nak buat sekali.

Entry lepas berkaitan apam ni ada yang request resepi. Sebenarnya kalau google di internet bersepah2 resepi apam ni, lebih kurang sama je. Kalau nak tengok step by step cara nak buat saya terjumpa website di SINI. Nak buat kena ada kesabaran sikit, agak remeh juga. Susu tu saya guna susu dutch lady perisa strawberi so bau dia sangatlah wangi.

Memang agak susah nak cari pewarna hitam di pasaraya. Macam kaler hitam ni saya combine pewarna merah dan biru, so terhasillah kaler hitam untuk ladybird ni.

Sebelum dikukus...tak menayabar2 ladybird ni nak menunjukkan aksi dia..hehe


Siap dikukus..ladybird berkawan dengan bee lah..Hik


Hasil untuk satu bancuhan..

17 comments:

ezan said...

nieda... amik order x? utk birthday marha... ezan nak!!! huhuhu..

lydzar said...

comel sangat!!

:: Mrs.Eady :: said...

cantik & menarik!

adarnadzmie said...

nieda.. kasi la resepi apam polkadot ni leh tak???.. suke akak tgk tau...hehe

Farra Dhelina said...

omelllllll nyaaa

Softtouch [Hanim] said...

comelnya nieda....suka muza tgk..

Lily@MamaZaraZareef said...

alahaiii..kreatipnya nieda..comel sgt bee ngan ladybird tuh..=D

lieyalatif said...

eh okey la tu nieda...cantik tau...naik kaler nyer...mmg pandai ko melukis2 ni...kalo lieya dah ketar2 dah tuu ekekekekek

MrS. F!zA said...

mak aihh comel bila dah masak gabung semua tu..nmpk ceria mcm2 jnis ada..hihi

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

wahh... menarekkk.. =)

nieda said...

ezan: kalau nak order boleh jer.

adarnadzmie: nieda ada bagi link kt entry boleh rujuk kt situ

mamalieyna said...

comei n kreatifnye..suke nengok~ nak cuba?..hee belum lg lah, haih~

ZanaNordin said...

ohhh
comelnya apam ladybird tu...
yang bee pun cuter jerrrr

Huda said...

comelnye nieda..teringin sgt nak g umah nieda ni..leh makan apam polkadot..dekat je kan ngan saujana utama? if bile2 g umah sil leh jengah2 jap :)

yatie chomeyl said...

comel gile apam ni nieda. rasa mcm nak order suruh u hntr ke jepun je hehehe

anie said...

wah..bangganye...ee..jelesnye...
bila nak try buat xtau la..

ct rahani said...

cantiknya.. klu sy ni rasa cam syg lak nk makan.. hehe..

e

nuffnang

Related Posts with Thumbnails