My sweet story...

My sweet story...

Monday, September 19, 2011

Apam polkadot

Tahun 2011 ni nampaknya apam polkadot sangat popular. Sabtu lepas celebrate birthday FIL di Kajang, saya buatkan apam polkadot. Dalam apam tu saya letak inti coklat. Ramai yang suka dan tentunya menarik perhatian kanak-kanak sebab warna apam polkadot ni sangat ceria. Humaira panggil apam ni kek.

Weekend ni pun kena buat lagi request dari kawan saya untuk birthday anaknya. Resepinya google je kt internet, pasti jumpa. Saya pun pernah share resepi ni dalam entry yang lepas2.

Taraaa...



Apam polkadot yang ceria dan tersangatlah comel

17 comments:

NM02 said...

nampak montok apam2 tu

ieda said...

aloor nieda .. rajin nieda buat .. cantik2 dan cute2 lahh geram akak tgk
kalau dekat sure akak tempah nie :)

mrs.spicy said...

cantik warna dia. terang benderang

dieha said...

nieda..nak order jgk boley???tp diha d cheras KL..

mummy_ayu said...

agreed..popular tul apam nie tahun nie.Ayu pun baru try hari tu..mcm nak buat lagi je sbb comel...

nieda said...

dieha: boleh je kalau nk order tapi kena pick up kt shah alam..apam ni tak macam coklat boleh tahan lama.. kalau suhu bilik dan dalam bekas tertutup boleh tahan 3-4 hari je. kalau simpan dlm peti ais boleh tahan dalam 2 minggu

~ana~ said...

rajin nieda ni buat apam polkadot..heh3x..br2 ni g open house lunatots pun ada apam nie...

~ana~ said...

rajin nieda ni buat apam polkadot..heh3x..br2 ni g open house lunatots pun ada apam nie...

dieha said...

ala..ye ke..rsnya xsempat nk g shah alam..xbuat penghantaran by pos ye..

Huda said...

ye..sgt comel..if husna dia panggil kuih ball :)

lieyalatif said...

pandai nieda buat...kalernye naik....dot2 pun cantik.....pastu cantik jek naik bulat gebus...skrang dah fames apam polkadot ni tapi dieoorg buat bentuk bee ngan ladybug...cube nieda buat sure lagi sonok budak2....

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

wah.. menariknyer kaler2..
sy pernah wat, tp x menjadi.. huhuhu
nk cepat siap sgt.. hehehe

Vna Sandhu said...

kalau Kira nampak nie, habis semua dimakannye heheheeee

canteknya warna dia...

adarnadzmie said...

wahh.. comey2 nya apom polkadot nieda buat.... teringin nk mkn... huhu.. jauh sgt shah alam tu... hehe...

murah rezeki nieda dah dpt order kan... hehe...

NonaFauzi said...

nieda ajar aku wat apam comel lagi kiiut nie!

Lily@MamaZaraZareef said...

zara sukeeeeee sgt apam polka dot ni tau..sekali hadap tk cukup 5,6 ketul..hehehe..tp malangnye tulah..mama die tk rajin nk buat sndiri..harap makan free kt umah org jekla..huhu

anie said...

cantiknye..geram pun ada..nak cuba buat tp xtau bila..teringgin sangat..kalau rumah dekat blh tempah kat nieda da nie..hihihi

e

nuffnang

Related Posts with Thumbnails