My sweet story...

My sweet story...

Monday, August 15, 2011

Projek biskut raya

Sabtu lepas tiba2 mood rajin baking biskut raya. Tiba2 berkobar2 pula nak buat biskut raya tahun ni. Agak mencabar juga nak buat biskut tahun ni, Humaira asyik kacau je. Kejap2 kena stop layan dia makan, pastu nak susu, nak main mcm2 lah..

Sempat juga buat dua jenis biskut, mama carries dan cornflakes salut coklat. Resepi mama carries ubah sikit, kasi rasa strawbery, resepi saya dapat di SINI.

Mama carries sebelum di bakar. Saya punya mama comot. Hehe topping warna putih tu sememeh, guna tangan je. Kalau guna piping bag mungkin kemas sikit kot.


Sabtu punya projek dapat 3 balang biskut. Kalau rajin nanti nak buat almond london plak. Saya dah elok2 susun biskut dalam balang, sekali Humaira goncang...huhu nasib baiklah biskut tak pecah

11 comments:

NM02 said...

ai tak tolong mak ai wat biskut raya tahun ni sebab mak ai sibuk ngan bambam




hehehehe

Huda said...

sedapnye nieda..nnti raya blk ipoh ke? mehla dtg manjung beraya umah huda :)

ieda said...

rajinnya nieda buat semikout raya nie .. akak tahun nie beli je dik huhuh

anie said...

wah rajinnye..rasanye aku tahun nie xberkesempatan jugak nak buat kuih raya lagi hihihi

~ana~ said...

uwa...ana jugak yg x start lg nih..

NonaFauzi said...

pandainyer...rajinnyer..kiutt2 laa biskut2 yg ko wat, aku suke yg bentuk love tu..memang ko wat ikhlas dr hati lah!

Dee said...

rajinnya u sis..dee malas betul nak baking2 ni..buat kuih kaswi pun fail..hahaha..

mamalieyna said...

waah nieda bab ni mmg ghajin kan..eina kurang sket..eh bkn sket banyak kurang rajinnya..hee~

nmpak menarik~

MrS. F!zA said...

hihih sy dah 3 thn kawin tk pnh lg try bt kuih raya...smua tjuk2 je..comel lah biskut rya love pink tu..

lieyalatif said...

RAJINYE nieda....dapat dah kuih raye hah...puas baking sendiri kan...lieya mmg tak buat laaa...tahun ni beli ajek laa mcm tahun2 sudah ekekekek....

Softtouch [Hanim] said...

bestnya dah buat kuih raya..muza mmg xpernah pun buat kuih raya nieda..alasan masa xcukup n ada anak kecik..mmg teringin nk buat..buat sndiri lg puas hati kan..

e

nuffnang

Related Posts with Thumbnails