My sweet story...

My sweet story...

Tuesday, August 16, 2011

Buah melaka

Kuih ni favorite anakanda saya, Humaira. Sangat suka makan buah melaka. Baru berkesempatan buat buah melaka ni masa berbuka untuk Ahad lepas.

Bangun tidur, nampak mummy buat buah melaka terus cakap nak mamam wah ka (nak makan buah melaka). Hehe...Humaira ni kalau baru bangun tidur susah nak ajak makan, tapi kalau favorite food dia laju jer.


Khusyuk Humaira makan


Muka baru bangun tidur

14 comments:

dieha said...

cantiknya buah melaka yg nieda buat...diha nak recipe boley tak?

Huda said...

huda xpenah try buat. dulu suka tolong mak buat time dia mendidih dalam periuk tu pastu angkat :) comel je..hhehehe

mamalieyna said...

Pandai Humaira makan ek, my arif tak reti ni..hehe..tp bgn pagi td, sempat sahur bersama, ratah ayam goreng je dia, aduyaii pepagi dah sibuk bersahur..

:: Mrs.Eady :: said...

betul punyer suka tu..

mas said...

wah pandainya dia mkn kuih lembik ni...comel!

nieda said...

Dieha: pernah share dulu resepi kt sini..http://hasnidaomar.blogspot.com/2010/02/resepi-buah-melaka.html

Tang air tu kena pandai2 agak, jgn terlalu byk, nnti lembik susah nk uli

lieyalatif said...

kuih peberet lieya time puase2 ni nieda..sedap jek geget pastu gulenye memancut2....

sonok anak suke mkn kan...rajin kite nak membuatnyer....

~ana~ said...

uwaaa...nieda, anax terbuat2 lg ni..ish..

seronok nak masak kan bila anak suka makan...

Baju Kurung Budak said...

Salam.
mesti mama dia buat kuih melaka sedap tu. Dah lama tak makan kuih buah melaka jugak.... [",]

ezan said...

nk try buat!! tq for the recepi nieda. :)

MrS. F!zA said...

pndai humaira mkn buah melaka..darwisy sekali pon dia tknak rasa..dh bapa kali mama buat..

anie said...

Nie kuih fav ariq jgk nie..
Amboi hijau benor kaler kuih tu hihi..nmpk mcm nk amik je kat dlm blog ni...

Softtouch [Hanim] said...

betul2 fav humaira ni nieda...bgn pagi terus terkam buah melaka...

Elly & Emmy said...

suka betu Humaira makan.. emmy pun suka juga.. tapi elly tak suka.. tak pandai nak makan..

e

nuffnang

Related Posts with Thumbnails