My sweet story...

My sweet story...

Friday, November 13, 2009

solid food

First time mummy masakkan Humaira bubur nasi + carrot + kismis..Reaksi Humaira pelik sangat2, bila suapkan terus cari nenen mummy..Sangat sayangkan breast milk okey.. Pastu siap rampas sudu lagi takmo mkn bubur..adalah dalam satu sudu jer Humaira makan. Sudahnya, mummy suapkan Humaira guna tangan jer, baru mummy perasan gigi bawah Humaira nak tumbuh.
(Kecik jer, tapi tajam yer aunty2 semua..Breast mummy saya pun dah luka sebab saya geram nak gigit semua benda)

Gambar sebelum Humaira makan...



bubur sebelum di 'blend'


After blend..

7 comments:

mamalieyna said...

Humaira biasa BF je..tu yg tknak mende lain tuh! takpe slow2..nnti Humaira msti nak lg, dan nak lagi..hehe..eheh awalnyer tumbuh gigi ee..arif nk msk 8 bulan ni..baru perasan ada byg2 putih kt gusi bwh, nk tumbuh gigi agknyer.. :)

nieda said...

mama lieyna: itu tandanya nak tumbuh gigi, saya perasan bayang2 putih masa puasa hari tu tup2 gigi dah menjelma..adus saya harap lambat tumbuh, awal gak tumbuh, bkn apa takut dia gigit breast jer..adui..

ezan said...

ala biasa la tu baru 1st time. dulu sarah pun siap main sembur2 lagi.. hehehe.. take's time.. lama2 ok la.. :)

Mrs. Amie said...

Humaira dah besar... kena mkn nasik ok! hihihi

Softtouch [Hanim] said...

dia br lg nieda..tu dia rase pelik tu...dah ada gigi yer..jaga breast mummy yer...he he he

☆ lieya latif ☆ said...

HIHIHI.... die tak biase tu nieda....mule2 mmg camtu...cm pelik je kot....lame2 sure dah biase tuh.....

Intan said...

Bb BF mmg rasanya tak suka mkn lah other than depa nyer fav "SUSU IBU"...he he.

Arissa nie dolu pon adeiii..."berbunga" je rasa bila nak bg dia makan. Seksa!

Even spi la ni pon nenen totap NO. 1 okeh ;)

e

nuffnang

Related Posts with Thumbnails