My sweet story...

My sweet story...

Tuesday, November 10, 2009

Happy 6 months my lil princess...

hari ini, 10 Nov 2009 genap umur Humaira 6 bulan...Makin sihat dan melasak..Seronok tengok perkembangan anak depan mata, Alhamdulillah berjaya juga misi mummy untuk beri exclusive breastfeed, another 18 months to complete my mission. Moga ada rezeki Humaira ke arah itu.. Frankly speaking, saya teruja bila Humaira 6 bulan, sebab satu lagi pengalaman yang manis akan dilalui.. Sebabnya??Humaira boleh makan solid food, esok mummy masakkan bubur yer sayang..

Ahad lepas mummy bawa Humaira check up: Details:
  • Berat: 6.8kg (Alahai lasak girl, berat sudah turun compare last month 6.95kg)
  • Panjang: 68cm (last month 66cm)
  • Lilitan kepala: 46cm (last month 40 cm)
Humaira milestone:
  • Sudah berguling-guling (daddy cakap Humaira mcm askar,bergolek2)
  • Dah pandai mencapai sesuatu benda, paling suka capai remote astro dan PS2 daddy
  • Sangatla melasak tidur atas katil, marah kalau daddy tidur sekali atas katil, ruang terhad
  • Bila pakaikan pampers cepat jer tangan si kenit ni bukakan pelekat pampers tu..
  • Kalau tgh menyusu, dgr jer suara daddy boleh berhenti
  • Kalau daddy buat lawak gelak mengekeh bukan main lagi, mummy buat lawat dia leh wat dont know jer..daddy's girl betul..
  • Suka sangat buat aksi terbang, hehe mummy suka tgk..
  • Dah pandai angkat dada, tinggi jer (mcm zirafah plak mummy tgk, hehe)

Humaira and mummy @ JCO Kota Damansara


Mummy minum ice blended mocha...terus pening mesti kandungan kafein tinggi


Sayang dia..mmmuahhh


Daddy melayan wifi..update facebook lah tu..

12 comments:

Softtouch [Hanim] said...

hepy 6 month old humaira...makin comel n mummynyer makin cantik untie tgk....

mamalieyna said...

yuhuuu hepi 6th month humaira cayang..makin cun ek die..hikhik..sudah pndai mcm2 ee..itu la makin lasak makin la turun berat badannyer..same like arif lah!.. eiii bestnyer humaira dh leh mamam esok..!!

Jasfyra said...

dah 6 bulan..kejap je kan.makin manis muka humaira.makin comey...mummy dia pun makin kurus la..ada petua kurus?hihi

ezan said...

happy 6 month birthday humaira.. dah besar dah budak comel ni & will enter a new step in her life.. makan.. hehehehe...

Mrs. Amie said...

Humaira 6mth berat 6.8kg.. Qaira plak, 4mth berat 6.7kg.. montoknya anak I.. tetiba worried..hihihi

Momma Mia said...

Heppie 6 month old Humaira dearie...
& congrat to mama Humaira too sbb manage exclusive BF Humaira 6 month!!

☆ lieya latif ☆ said...

6 BULAN...kejap jek rase kan nieda...seronok tgk anak membesar depan mate...

betul tu, sure excited nak bagi mamam bubur plak....wat sedap2 tau...hihihihi

:: butterfly :: said...

hi humaira... hepi 6 month dear ;)

aniez said...

hi,salam kenal.sweet name,humaira.. se sweet wajahnya.
-aniez-http://noridzuan.fotopages.com

- Leena - said...

alalalala...sgt manis n cute ank ko nieda...dh ropa mak dah yek..cute..

nmpk mcm kurus dh ni...aku pon kene gigih lah lepas ni kurus kan bdn...kueng2...ble lah leh jpe ank ko yek nieda...

treasurekeeper said...

Happy happy 6 month young Humaira :)

kiss*kiss

-aunty hajar

yusyanti said...

wah bambam umaira....
anak yus IRfan tak brp bambam....
tmbah skagn dh membuas.....
nieda nmpk dh susut ler...

e

nuffnang

Related Posts with Thumbnails