My sweet story...

My sweet story...

Friday, December 2, 2011

Jejak Upin & Ipin di Muzium Negara

Bila dapat tau ada pameran Upin & Ipin di Muzium Negara terus ajak daddy pergi. Humaira memang minat sangat2 dengan karakter kembar ni. Mummy suka tengok keterujaan dia. Pameran ni bermula 26 Nov sehingga 31 Dec dari pukul 9 pagi sehingga 5 petang. Kami pergi hari Khamis (semalam), tak ramai sangat orang, so memang puas dapat mengembara dalam dunia Upin & Ipin. Tiket masuk RM12 untuk dewasa yang ada my kad, RM20 tanpa Mykad, untuk kanak2 RM6 dengan mykad, dan RM10 tanpa mykad. Atucara program boleh besarkan gambar di bawah yer. Humaira yang berumur 2 tahun setengah masuk percuma..



Gambar di hadapan Muzium Negara. Humaira dah tau nak tengok Upin & Ipin, sibuk nak pakai baju pipin. Baju ni orang kata pantang kering mesti nak pakai.


Peace...


Mummy dan Humaira di replika kapal karam


Di hadapan stage..



Keterujaan si kecil dengan Upin & Ipin


Jom kita menjejaki Upin & Ipin. Daddy sempat tanya dekat kaunter, ni bayar mahal2 berbaloi tak masuk kt dalam...Orang kaunter tu jawab, anak abang mesti taknak keluar bila dah masuk dalam...Memang betul pun, puas pujuk baru nak keluar.



* to be continue...nanti mummy cerita apa yang ada dalam pameran tu. Pening nak memilih gambar..

10 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

eh nak pegi la...sempat ke nih?

mummy_ayu said...

best tu..nak kena gie jugak nie..

adarnadzmie said...

suka sgt humaira ngan si upinipin ni kan.... hehe... seronok la humaira dpt tgk pameran upinipin...mcm2 ada...

lieyalatif said...

erm suke laaa adik manis dpt tgk upin ipin....feveret katun katenye kan....ni kalo anak2 lieya pun sure tak mo keluar.....hihihi....

cepat le update next plak nieda...boh byk2 gambar pun takpe....nak layan satu2....

Jasfyra said...

bestnya...dah lama teringin nk bwk anak p muzium.tp xkesampaian lg..nnti cita lg tau psl pameran upin ipin ni

Pretty Ryna said...

mcm best ja kan...nak pegi la this weekend

εïз mummyHaza εïз said...

alololo comel humaira pakai baju pink upin ipin... ;)

ieda said...

kalau dpt jumpe live lagi humaira suke agaknye kann :)

NzA said...

bukan setakat kanak2 minat, org dewasa pn layan gak cerita upin ipin nie....
mesti humaira seronok sakan tu smpai xmo kluar......

Nia said...

wah,..bestnya..kalau bawak Madihah mesti dia pun tak nak keluar mcm Humaira..

e

nuffnang

Related Posts with Thumbnails