My sweet story...

My sweet story...

Wednesday, December 28, 2011

Humaira dah sihat...

Alhamdulillah, Humaira dah baik dari demam, cuma masih batuk. Terima kasih atas doa kalian yang bertanyakan kesihatan Humaira. Terharu sangat walaupun hanya kenal di alam maya je. 

Demam Humaira kali ni agak lama, hampir seminggu. Hari keempat dia demam ingatkan dah ok, sebab siang tu dia aktif, temperature pun normal..bila malam je start panas balik badan dia berterusan selama 3 hari.  Ahad baru2 ni, Atuk Muar dia datang buatkan air penawar. Alhamdulillah, semalam dah ok sepenuhnya. Tinggal batuk je lagi. Agak mencabar nak bagi kenit ni ubat, dia dah pandai meronta. Mummy dengan daddy terpaksa bersilat nak bagi dia ubat. Batuk ni mummy stop bagi dia ubat. Ubat batuk yang doktor bagi menyebabkan Humaira macam khayal, maybe ubat tu jenis mengantuk. Kesian juga terpaksa meronta2 nak bagi makan ubat. Mummy cuma tak bagi Humaira minum ais, makanan berminyak, dan selalu sapukan vicks setiap kali lepas mandi. Humaira pun faham, setiap kali batuk mesti minta air masak.

Baru2 ni daddy ajak Humaira pergi Toy r us. Daddy nak mengembirakan orang yang baru baik demam. Awal2 daddy dah warning, satu mainan sahaja. Dalam banyak2 mainan yang ada, katil untuk baby yang dia nak. Mummy mula2 malas nak bagi, better beli maian yang dia boleh guna, tapi dia tetap nak katil baby juga. Daddy kata biarlah dia pilih sendiri..Sukahatilah nak oiii

Mainan yang menjadi pujaan hatinya

 Suka Humaira, babby dia dah ada baby coat

daddy pun taknak kalah..nak juga kereta remote.. Kat rumah bergaduh dengan anak berebut mainan. Huhu..

5 comments:

~ana~ said...

utk mummy????heh3x...

alhamdulillah humaira dah sembuh...ajmal dgn aqil pun mcm humaira gak hr tu...lepas 2-3 hr demam, ingat kan dah ok sbb siang nya aktif..tp mlm temp. naik..hu3x...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

comey jer mainan pilihan Humairah tu..yang penting Pink..^^

adarnadzmie said...

comelnya...

anie said...

hahaha..nasib berebut dengan anak bukan dengan mummy ye....

Softtouch [Hanim] said...

humaira xsihat yer..muza lambat dah tau..

muza naklah menan tu...wah! mak dia plak over..nak belikan utk dicha...

brp tu nieda?nnti jwb kat blog muza yer..tq

e

nuffnang

Related Posts with Thumbnails