My sweet story...

My sweet story...

Monday, May 9, 2011

Daddy dah keluar wad

Alhamdulillah, baru sampai rumah dalam beberapa jam tadi. Daddy Humaira dah keluar dari hospital. Daddy masuk Selangor Medical Centre (SMC) dari Khamis minggu lepas dan keluar pagi Isnin tadi. Hari Khamis ni kena datang lagi nak check darah. So far pletlet daddy sekarang dalam 80.

Hari pertama daddy masuk hospital, tinggalllah berdua dengan Humaira di rumah. Rasa janggal je bila ketua kami tak ada. Pagi Jumaat baru mertua saya dari Muar datang sehingga hari ini. Kesian juga, kursus haji dengan kelas agama mereka tak dapat pergi.

Paling kesian dekat Humaira, rasa macam terabai je sejak mummy demam Jumaat minggu lepas. Masa tu daddy yang banyak siapkan keperluan Humaira. Belum pun mummy pulih sepenuhnya daddy pula demam. Dalam minggu lepas memang kesabaran mummy sedikit teruji bila Humaira nak perhatian lebih. Dengan mummy yang sakit2 sendi dan badan, daddy pula demam, memang cepat je naik angin. Maafkan mummy sayang, mummy tau Humaira risau tengok mummy dan daddy yang asyik terbaring je.

Terima kasih kepada keluarga saya. Di saat saya rasa sangat tertekan mereka sentiasa ada membantu saya. Sepanjang daddy sakit, mertua saya sentiasa ada menemani saya, melayan karenah cucu. Terima kasih juga pada sahabat baik saya Yanie, di waktu2 kritikal dia sentiasa ada membantu saya.

Daddy yang sakit..Kenangan di hospital


Dua beradik yang nak pakai baju sedondon


Peace...Humaira sekarang ni ke mana pergi mesti nak bawa baby dia


Humaira dengan uncle Jeff..Thanx Jeff bawa kami ke SMC



* Alhamdulillah cinta hati saya dah balik rumah. Rindu bila malam dia takde di sisi..hehehe..Esok pula genap Humaira 2 tahun. Plan nak bawa dia main air di Sunway Lagoon nampak gayanya kena postponed. Daddy tak sihat sepenuhnya. Nanti bila daddy dah sihat kita pergi main air ye sayang..

11 comments:

♥ Mrs.Eady ♥ said...

alhamdulillah dah baik skit en.suami ye...

Huda said...

nieda, alahai siannye..huda pun jarang dpt online sbb dlm pantang kan..moga daddy humaira lekas sembuh sepenuhnya..amin..take care tau!
happy birthday humaira,esok yer genap 2 tahun..alhamdulillah :) hug from aunty :)

NM02 said...

semoga kalian cepat sembuh ye...

NonaFauzi said...

Ya Allah nape suami ko nieda..

mamalieyna said...

in advance...happy 2nd besday humaira cayang~ dh besar dia~

huhu...taktau pun daddy humaira masuk spital, nape tu...hope akan cepat pulih sepenuhnya secepat mungkin~ sian humaira..

NzA said...

Alhamdulillah...semoga semuanya ok...

Lily@MamaZaraZareef said...

siannya..masing2 tak sihat rupenye yek..takpelah..tunggu daddy dh sembuh nanti leh bwk humaira gi jenjalan ye..=)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Alhamdulillah..


Eosk Humairah dh 2tahun erk..happy b'day in advance..cepat jer masa berlalukan..pejam celik2..dh besar dh anak dara ni.. ;)

Softtouch [Hanim] said...

Alhamdulillah en nizam dah kuar..muza faham perasaan nieda bila suami xde kat kita..sbb suami muza pernah kena denggi tahun lepas..seminggu dia dihospital..rase kosong je hidup..nasib mak muza duk umah muza masa tu

anie said...

alhamdulilah sumer da sihat...

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

Alhamdullilah...syukur.

e

nuffnang

Related Posts with Thumbnails