My sweet story...

My sweet story...

Tuesday, April 2, 2013

Baby fair di Space U8

Hari Ahad lepas tengok wayang di Space U8. Dekat ground floor ada baby fair. Habis je tengok wayang jom lah kita cuci wallet tengok benda yang menarik di baby fair. Akhirnya beli juga rocker fisher price ni. Dah lama saya aim nak beli rocker fisher price ni sebab boleh guna dari newborn sehinnga toodler. At least sehingga 4 tahun or max 18kg. Cuma harganya membuatkan tak beli2 sehinggalah terjumpa di baby fair hari tu. Saya survey di Toy r Us, harganya dalam RM300 lebih, online pula paling murah saya jumpa RM180. Baby fair hari tu RM165, tak fikir panjang terus ambik. Hehe..

Inilah rupanya dalam box..dari newborn, infant and todler boleh pakai..Gambar dari internet..
 Yang ini plak untuk toodler. Humaira pun boleh duduk

Yang ni plak prince charming duduk. Hahah...

Nampak mainan 2nd hand mulalah rambang mata. Akhirnya terbeli juga brand fisher price dan ELC dengan harga RM35 sajork. Kalau mainan branded ni saya memang suka cari 2nd hand je. Sebab berkualiti, so far mainan mahal2 susah nak rosak. Kalau beli yang baru mahu ratus2. Bas tu pun saya beli 2nd hand juga tak silap saya tahun lepas. Sebiji bus macam ni kat toy R us RM120, saya beli RM20 hinggit je. Yang mana boleh jimat kita jimat ler..
Firaas dah besar skit nanti boleh main. 

Humaira baru2 ni saya ada beli kitchen set untuk dia, so fair lah. Kakak dengan adik dapat mainan. Hahaha..suka betul dia. Hari pertama dapat, nak bawa masuk bilik tidur

Untung budak2 zaman sekarang, mainan bukan main besar gedabak. Mummy dulu main pondok2 je, guna tanah main masak2. Hehe...

Since Firaas ni, peel dia semua benda nak masuk mulut, mainan haruslah beli yang besar-besar. Mainan yang kecik2 harus kena sorok. Kesian kat Humaira tak boleh main benda kecik2, sebab tu mummy belikan kitchen set ni. Humaira zaman baby, bukan jenis masuk benda dalam mulut, so mummy tak risau sangat. Adik ni, memang kena selalu alert, lantai pun dia suka jilat.

6 comments:

adarnadzmie said...

sukanya Firaas dpt kerusi comel..:)

Rasp said...

toys branded ni beli time sale memang berbaloi kan sis...
syioknya humaira ada menan camtu...
mesti dia ralit main kan sis...
lain anak lain ragamnya hehehehehhe.....

NzA said...

seronokkan tgk barang2/mainan ank2 skrg..mcm2 ada...si ibu lh yg rambang mata...bagus jugak ada jual yg 2nd mcm tu ttp sukar gak nk cr kedai mcm 2.....

lieyalatif said...

wahh best2...mcm2 dapat rembat nampaknye nieda...betul tu nieda kalo tgh sale baik rembat...mmg murah tu nieda dpt harga mcm tu...untung tauu...

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

cantik nya humaira punya mainan..lepas nie humaira tak kacau ibu ler lagi.

mama lieyna said...

Berbaloi sungguh tu nieda.. puas hati :-)

e

nuffnang

Related Posts with Thumbnails