My sweet story...

My sweet story...

Tuesday, February 14, 2012

Jalan2 di Bagan Pasir Kuala Selangor

Jalan2 di Bagan Pasir semasa cuti Deepavali lepas. Ini rentetan dari jumpa geng vios di Pantai Remis tempohari. Member daddy yang tinggal berdekatan Kuala Selangor bagitau kalau nak beli ikan fresh salah satu tempat yang menarik adalah Bagan Pasir. Oleh kerana cuti empat hari masa tu, daddy decide beli ikan di Bagan Pasir. Harga ikan tak jauh beza dari pasaran, tapi yang penting fresh. 

Kami sampai sana dalam tengahari. Sempat juga lunch seafood di sana. Tak ingat nama restoren tu, tapi memang betul2 menghadap laut. Walaupun waktu tengahari tapi angin tiup sangat best. Tak terasa langsung bahang panas. Kebetulan pula ada orang memancing, suka betul Humaira tengok. Kejap2 dapat ikan. 

Restoren seafood yang menghadap laut.


Kami order ikan siakap stim 3 rasa. Setakat yang pernah saya makan ikan stim, ini paling sedap

Sotong goreng tepung untuk cik adik manis Humaira
Lepas lunch misi mencari ikan segar. Kami beli di pasar je sebab masa sampai tu  nelayan belum mendarat lagi. Macam2 ikan yang dibeli, ada ikan merah, pari, kembung, tenggiri, dan sotong. Bolehla buat stok untuk 2 minggu. 

Ini pula antara menu yang sempat saya masak...
Ikan bawal masak tiga rasa

Asam pedas


8 comments:

adarnadzmie said...

sedapnya menu nieda masak tu...

:: Mrs.Eady :: said...

biler ar nak sampai sini..ish ish..

:: Mrs.Eady :: said...

isshh..biler la nak sampai kat sini ..

~ana~ said...

nieda, best kan bila dpt hasil laut yg fresh2 nih...manis je rs..

lieyalatif said...

PERGHHHH asam pedas ikan pari tu buat lieya terliur ni nieda...kejam sungguh kamoooo eheheeheh...lieya dulu rajin beli tau, sekali aritu tebeli ikan pari yg hancing....aduh...mase beli tak bau, bile nak masak tu baru kuar bau...mmg potong stim jek....

ape2pun mmg lieya terliur dah nie!!

ieda said...

asam pedas ikan pari !!!
perghhh laparr balik
siksaaa nyeee ;)

wan sujaihah said...

hamboiii sedap nyee kak :)

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

asam pedas emmm sedap nyer..

e

nuffnang

Related Posts with Thumbnails