My sweet story...

My sweet story...

Wednesday, December 23, 2009

Our 3rd anniversary...

23 Dec 2009, genaplah 3 tahun usia perkahwinan kami. Terasa betapa pantasnya masa berlalu, pejam celik dah seminggu, kemudian sebulan, setahun dan sekarang sudah menjangkau 3 tahun usia perkahwinan kami.

Pengalaman berumah tangga mengajar saya erti tanggungjawab, pengorbanan dan tambah bererti lagi dengan kehadiran benih cinta kami NUR ALISHA HUMAIRA. Atas nama CINTA, lahirlah Humaira pelengkap hidup mummy and daddy.

Alhamdulillah saya rasa bersyukur dikurniakan suami yang penyayang, menerima diri ini seadanya dan yang penting saya sentiasa berasa bahagia bila berada di samping suami. Adat berumah tangga, pasti kadang2 bergaduh, bermasam muka tapi saya selalu pastikan bila terjadi perkara-perkara sedemikian saya akan minta maaf sebelum tidur. Rasa macam tak best la dia takder, rasa janggal. Bagi saya, persefahaman suami isteri sangat penting, ia bukan boleh dicapai sehari dua tetapi merupakan satu perjalanan sepanjang usia perkahwinan. Cabarannya mungkin berbeza di awal perkahwinan, pertengahan dan hujungnya TETAPI yang penting kita menerima diri masing-masing seadanya. Perbaiki kelemahan yang ada untuk kesempurnaan rumah tangga kerana kita bukanlah insan yang sempurna, yang tidak lepas dari kesilapan.

2009 bakal melabuhkan tirai, 2010 pastinya akan lebih banyak yang perlu dibuat. We hope next year is going to be more interesting in so many ways. Life, family, carier, etc.. Semoga semuanya akan menjadi lebih baik. We seek best forward bagi kami sekeluarga. Insyaallah..

_____________________________________________________

Ni pula tagged from EZAN. So saya jawab tag ini sempena dengan our 3rd anniversary....

1. First time jumpa with your hubby bila and kat mana?
Jumpa dekat UiTM, hujung thn 2003. Masa tu registration degree untuk student baru. DIA dilantik oleh pihak fakulti untuk urusan pendaftaran pelajar baru. Dan SAYA lah pelajar baru itu..

2. Love at first sight?
No, benci adalah. Belagak giler DIA masa tu. SAYA terlupa nak print slip peperiksaan akhir diploma, so DIA tak nak register nama SAYA.

3. Who is he when the first time u met him?
Hehe ini soalah cepumas. Actually DIA adalah lecturer SAYA. First time jumpa masa registration dan kemudiannya di fakulti.

4. How long it takes for him to ask u out for a date?
Tak ingat, tapi mula2 jumpa kami selalu keluar ramai2.

5. First place dating di?
IKEA

6. How he proposed?
Selepas pergi IKEA, DIA ajak temankan bayar bil Maxis di Taipan USJ. SAYA tunggu dalam kereta sementara DIA pergi bayar bil, tapi sempat lagi pesan ada something nak cakap selepas DIA bayar bil. SAYA dapat agak apa yang DIA nak cakap. DIA sangatlah gentleman, proposed face to face, SAYA yang gelabah..hehe.

Sekarang DIA adalah husband saya, daddy kepada Humaira

7. Special date with your hubby?
23 DEC 2006, hari kami disatukan. Benih cinta kami, lahirlah NUR ALISHA HUMAIRA pada 10 Mei 2009.

8. Changes that he asked you to do?
Tiada. Thank hubby kerana menerima diri ini seadanya.

9. What is about him that you love so much?
Seorang yang caring, penuh dengan sifat penyayang dan kerana dia adalah MOHD NIZAM.

10. What is about him that u wish he would change?
Sebelum kahwin, SAYA minta DIA berhenti merokok, Alhamdulillah he stop SMOKING before married me. B, I really appreciate usaha itu.

Lepas kahwin ni, boleh tak rajin2 tolong mummy buat kerja rumah?

11. You will lose your mind n crack your head when he?
Rasanya tak ada, kalau ada pun simpan dalam hati..hehe. SAYA terima diri DIA seadanya..

12. You will smile tru your eyes for the whole day when he?
when he kiss and hug me and give surprise present to me..lalalalala..LELAKI ini penuh dengan kejutan..

13. complete below sentences
"My love towards my hubby is as big as...?
can’t describe, BUT he know how BIG I love HIM. Betul tak B?


Dear Hubby,
I know you read my blog. Thanks for everything. Semoga abang berjaya dalam apa jua bidang diceburi. Nieda dan Humaira doakan yang terbaik untuk abang. Moga berjaya dalam PHD. Insyaallah semuanya akan dipermudahkan jika kita menjaga hubungan kita dengan ALLAH dan hubungan kita sesama manusia, selain berusaha dan TAWAKAL kepadaNYA.

Seleps akad nikah, 23 Dec


Bersanding, 24 Dec


My Love...



Anugerah terindah, amanah dari Allah untuk dijaga dan dipelihara...

12 comments:

sujaihah said...

eppy unervesary kak...

wan doakan akak sekeluarga bahagia dan diredhai oleh Allah untuk menghadapi dugaan2 demi dugaan yang mendatang.

kak cute nyer akak makeup...hehheeh.sweet sgt.:)

baca ntry akak kali ni..teringat plak kat laki saya..hehheh

Softtouch [Hanim] said...

hepy anniversary nieda...semoga rumahtanggan kekal hingga ke akhir hayat....

mamalieyna said...

HEPI ANNIVERSARY nieda n husband..! waa sudah 3 tahun eh, pepun panjang lg perjalanan kan..moga terus dipermudahkan segalanya dan kekal bahagia!

bagusnyer en suami berubah snggup bernti merokok, susah nk jumpa lelaki camtu kan..bertuah nieda! tp naseb baik la saya, en suami bkn jenis merokok dr awal..hehe..

so sweet humaira tue.. ^_^

Jasfyra said...

happy anniversary dear..

yatie chomeyl said...

hepi 3rd annivessary to both of u. may u b happily ever after, amin

kirana said...

happy 3rd anniversry...
moga bahagia bsama mereka hingga akhir hayat

☆ lieya latif ☆ said...

hepi anivesari nieda ...semoga berbahagia hingga keakhir hayat.....seronok...dah ade anak penyambung waris......

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

Happy Anniversary Nieda, semoga jodoh kalian berpanjangan hingga ke akhir hayat

Momma Mia said...

Heppie anniversary dear!
Semoga kekal bahagia hingga akhir hayat

missdiya84 said...

happy 3rd anniversary..semoga bahagia hingga ke akhir hayat hendaknya..

Mr Nizam said...

:).thank you my dear wife, if i didn;t met you before, membujanglah diri ini sampai ke tua. i will always remember how much you sacrifice for me especially masa nak lahirkan humaira.

I Live my life for you .. (kebetulan baru jamming lagu ni tadi .. hehe)

- Leena - said...

wahhh...tahniah...dah 3rd eniberseri korang kan....

gitu yek korg bercintan cintun....romantik lorrr.....gentleman gak mr nizam yek...ekekekekeke

e

nuffnang

Related Posts with Thumbnails