My sweet story...

My sweet story...

Thursday, September 10, 2009

Happy 4 months my lil princess

Hari ni 10 Sept genap umur Humaira 4 bulan. Ketika mummy tgh tulis entry ni lebih kurang pukul 9.40am si kenit masih lena dibuai mimpi..Mummy dgn daddy doa agar kami diberi kesihatan yang baik untuk mendidik Humaira agar anak mummy ni berjaya di dunia dan juga akhirat..

Alhamdulillah, sehingga hari ni mummy masih menyusukan Humaira. Mula2 dulu cuak juga takut bulan puasa ni susu kurang, alhamdulillah berkat doa mummy masih ada lagi rezeki Humaira. Yang penting jangan miss sahur dan banyakkan minum air masak.

Di usia 4 bulan ni, antara perkembangan Humaira:
  • Dah expert meniarap tapi belah kanan jer, meniarap belah kiri masih terkial2..Bila dah penat meniarap terus tidur sambil meniarap.
  • Dah pandai angkat bontot sikit2, tunggu masa nak move ni..Kdg2 tu berusaha sungguh nak move tapi tak pandai lagi..Take time my dear, usaha pasti jaya...hehe
  • Suka tgk tv, kalau tgh concentrate tgk tv orang panggil buat dont know jer..
  • Paling suka kalau mummy dengan daddy dia duduk sebelah dia, mcm2 dia sembangkan..bahasa baby lah kan...
  • Tidur makin lasak, byk kali mummy terpaksa bangun malam betulkan kedudukan Humaira, tak sampai 1 jam dah melasak balik..
  • Kuat menendang, kalau kena tendang dengan si kenit ni senak perut..
  • Tak suka orang dukung dia sambil baring, kena dukung menegak..Mcm budak dah besar jek..
  • Dah pandai agah, kadang2 dgr suara dia ketawa..
Itulah permata hati mummy and daddy..moga Humaira membesar menjadi insan berguna.

Gambar fresh dari Hp...snap masa tgh tidur sekejap tadi..Abaikan saja katil itu ya...


Close up sikit...


Gambar baru lepas mandi...


Tgh concentrate tgk tv ni...

7 comments:

Softtouch [Hanim] said...

amboi mcm2 perkembangan humaira yer...rase xsabarlak muza ni..he he he
haahlah bdk la ni xnak dukung kalu kita baringkan..nk menegak jer..mcm dah besar..he he he..comel shangat humaira..geram...

mamalieyna said...

waa dh 4 bulan ye humaira..makin sihat dan kuat..geram jek nengok..! mcm budak dh bape bulan je..

Nida Mohd said...

kejap je ms berlalu kn..humaira dh 4bln, adam dah msk 5bln..masih terngiang2 ms kita sama2 pregnant dulu..mabuk2 di bulan puasa pastu tido kt bwh meja..hahaha

☆ lieya latif ☆ said...

wah comel tgk humaira tdo tu....lena tul...naik ngantuk plak lieya tgk...hik hik hik.....

bestkan nieda dok umah, leh tgk perkembangan anak....kalo keje sure kite akan terskip jugak ...ye laa sebab dah separuh hari ngan pengasuh .....

hushuss said...

Happy 4mths old Humaira...sekarang dah 4 bulan Nieda, nanti kejap je sethn..enjoy Humaira's growing up moments tau..sgt2 best..tapi tunggu la dia leh ,mengesot, merangkak sana-sini..penat Nieda..hehehe..tapi best layan kerenah anak2 ni.

Tekejut baca post Nieda pasal hubby Nieda tak pernah bagi A kat PLK student accept Huspa..maybe nanti ada kot...hehehe..kena belanja Nieda dgn mr hubby (En. Nizam) makan ni...tp jadi student En. Nizam best, dia sporting dan tak membebankan students PLK mcm huspa ni. Nieda pon penah jadi student En. Nizam kan? Skrg dah jadi hubby..heheh..misti interesting klu korek cerita Nieda mcm mana leh terpikat dgn lecturer ni...kan kan kan? leh ka?

Intan said...

Happy 4 months old humaira sayang :) Seronok kan nieda tgk keletah anak yg makin lama makin byk nie...

Teruskan BF for ur cute lil princess kay dear :)

sujaihah said...

nama anak kita sama..

cute nyer dia tidooo..

e

nuffnang

Related Posts with Thumbnails