My sweet story...

My sweet story...

Sunday, September 27, 2009

Ceritera raya part 1

Dua hari sebelum raya, kami sekeluarga gerak balik Tg Gading, muar. This year giliran beraya rumah mertua dulu. Sepanjang perjalanan, cuaca mendung dan sesekali gerimis. Semasa kami melalui highway Seremban, terdapat banyak kemalangan, lebih kurang 9 kemalangan yang kesemu jarak tak sampai 5KM. Kami benar2 pelik, adakah pengguna jalan raya cuai atau ada orang dengki dengan menyimbah minyak di jalan raya???Entahlah, yang penting kena pandu dengan berhati2...

Memang berbeza dari segi juadah raya antara umah mertua saya dengan rumah parents saya. Dekat Muar, juadah raya kebanyakannya ketupat, kuah lodeh, kari ayam, sambal kacang berbeza dgn kampung halaman saya, semestinya lemang dan rendang...

Sehari sebelum raya, kami sempat ronda2 pekan Muar...Lihatlah aksi si kenit yang kebosanan melayan mummy dgn daddy dia berjln2...mummy snap guna kamera Hand phone jer.








Di pagi raya, tak sempat nak snap gambar family...




Dgn daddy yang kepenatan..


Raya pertama kami ke Batu Pahat, rambut Humaira sudah botak kena cukur..Punyalah mengamuk si kenit ni kena botakkan rambut...sampai tersedu sedan..


Kemudian kami meneruskan perjalanan ke Renggam..muka si kenit dah monyok kepenatan..



Sampai di rumah dalam pukul 7.15 malam...terus lena

6 comments:

mamalieyna said...

Selamat Hari Raya..! amboi seriusnye muka si kecik tu..tp comel!..
*memang juadah org selatan berbeza ngan blah utara kan..huhu..

Jasfyra said...

humaira dah besar...sebijik muka ayah dia..bagus, org kata sejuk kalo anak pompuan ikut muka ayah..amin...

Intan said...

He he...kesian nye humaira, kena botak ye sayang :) Takpe still chumelll lagi tu.

Nampak sgt muka kebosanan humaira dlm car seat tu...ekeke.

حسن دان عزتال فضله said...

Salam Aidilfitri, Maaf zahir & batin.

☆ lieya latif ☆ said...

hihihi...comel humaira...ayoyoyo kene botakkan ke....rambut raye la tu yeak....hehehheeh...takpe2 rambut lepas cukur nanti tumbuh lagi cantik.....hehehehe

mmg beza menu org utara ngan selatan kan nieda....tapi lieya mmg tak leh masuk pagi2 makan pulut2ni..dah tghari2 pas dpt ketupat baru laju mkn lemang....he he he he....

eh sampai ke renggam ke...lieya lak umah kat simpang renggam....kat kampung parit haji hashim....len kali leh singgah menyinggah

nadiah said...

salam.ingat lagi dgn kawan lama?Nadiah abu kassim.dulu sama thn kat smtnt tapi nadiah kelas pke 1.

e

nuffnang

Related Posts with Thumbnails