My sweet story...

My sweet story...

Friday, November 15, 2013

Belajar masak Asam Pedas


Lamanya tak update blog...rindu sgt2 kat blog. Nak story belajar masak Asam Pedas dari MIL. Belajarnya dah lama, masa raya haji hari tu. Macam2 jenis asam pedas i belajar tau. Asam Pedas sangat popular belah selatan. Ada sedikit perbezaan antara asam pedas melaka dan muar..bagi tekak sayalah.

Asam pedas ikan pari

Asam pedas ikan tenggiri

Asam pedas daging tetel

Nak resepi??? MIL saya tulis..merangkak sehhh baca jawi. 

7 comments:

Jueliza Jamani said...

aduihh jenuh baca jawi.. heheheh..

mama lieyna said...

Waaaah bhs jawi.... sambil bljr masak, smbl belajar bhs jawi ye.. :-)

Eina bljr jugak msk asam pedas ni versi johor, tp mcm tak betul2 jadi jer..huuu

mas said...

hehehe lagend resepi ni jawi gitu....mmg ohsem rasanya bila da siap msk tu..terus jd lapo ni..

magh farah said...

nak resepiiii..juling mata tgk jawi =P

Nastyna said...

cer transltae cer trasnlate :D:D mohon resepi asam pedas tetel please, kalau ikan2 I payah nak cari kat sini, so daging jer la yg kami mampu.

εïзmummyHazaεïз said...

Aduhhh totally jawi. Kena cari translator - abang irfan. Hehehe acik selalu fail bab cili dia. Something wrong dengan cili blend yg siap jual tu.. Rasa lain sgt.

kemey said...

pergghhhh sedap seyh..
slalunye dpt mkn time balik rumah je sbb x pandai masak hehe

e

nuffnang

Related Posts with Thumbnails