My sweet story...

My sweet story...

Friday, June 14, 2013

Roti jala

Menu petang kelmarin.  Dah lama mencari acuan roti jala yang ada 3 muncung tu, akhirnya jumpa juga. Saya beli di DIY Space U8 Bukit Jelutong. Murah je rupanya, rm2.90 satu. Saya suka acuan macam ni sebab bila menjala takdelah dapur berkecah, tertumpah adunan sana sini. Dah lama i tak menjala, dah hilang skill. Kekeke..Cik abang i pun excited nak menjala, sebab mudah. Picit je dan loretkan atas kuali non stick.


Bentuk lebih kurang macam ni. Gambar dari internet. 

Hasil tangan kejung, haha.. Jadilah untuk makan sendiri je

Pekena dengan kari meat ball.

5 comments:

Dee said...

wui..nampak sedap sgt..

Sidratul Muntaha said...

o mak kau!
cantiknya jaring!!

adarnadzmie said...

guna acuan cam ni roti jala nampak kemas jer...bole try satu nnt..;)

εïзmummyHazaεïз said...

comel jek nieda.. acik bila senang nak try.. hehhe nampak sedap meatball curry tu

♥ Wina ♥ said...

wawawaaa my fav roti jala nih!

tapi tak pandai nak buat sendiri...maybe blh try untuk makan sendiri dulu ngeeeee

e

nuffnang

Related Posts with Thumbnails