My sweet story...

My sweet story...

Friday, March 16, 2012

8 weeks pregnant

Sebab inilah mood untuk blogging semakin menurun. Saya tengah mengalami fasa alahan yang agak teruk. Sama macam mengandungkan Humaira dulu... Asal makan je muntah, loya, letih. Ada masa terluang mesti nak tidur. 

Sebenarnya, saya tau mengandung seawal usia kandungan baru berusia 3 minggu lagi. Masa tu dah ada signal. Bila makan benda manis mesti nak muntah. So seminggu sebelum kawan baik datang, cik P period saya buat pregnancy test. Alhamdulillah tak sangka double line walaupun sangat samar. Yelah kandungan baru sangat lagi. 
Sangat samar double line itu



Bila Cik P dah lewat seminggu saya repeat test. Result nya sangat jelas. Alhamdulillah...Hopefully fasa alahan akan berakhir dengan segera. Kesian dekat Humaira. Saya masak asal boleh je untuk Humaira. Sangat2 tak larat tapi ku gagahi juga untuk anakanda. Fobia juga nak bawa dia makan luar lepas  admit hospital tempohari. Kalau betul2 tak larat daddy akan beli KFC or Mc D. Saya sudah muak nak makan fastfood.
Minggu depan baru nak buat ultrasound..Semoga takde masalah.




* Sepatutnya hari ni nak balik Muar. MIL saya dan adik beradiknya berkampung kat Muar untuk masak kuih muih untuk kenduri kahwin. Hopefully hari Sabtu tidak mengalami alahan yang teruk. Nak pergi wedding cousin hubby di Batu Pahat. Kalau keadaan tak mengizinkan terpaksalah daddy pergi sorang. Sadis je bunyi....

15 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

TAHNIAH... :)

Lelord said...

tahniah bestnya....

xde rezeki lagi utk lela, balik msia ritu baru tau pregnant tp ms usia 6 weeks dah keluar...maybe sebab penat plus berjalan x hengat donia. balik cuti kan

lieyalatif said...

alhamdulillah....jage diri n kesihatan yeak nieda...baru2 sgt lagi tu....

lieya harap kali ni boy...sonok nye laa humaira dah nak jadi kak long heheheehehe

rasp said...

tahniah sis....
part morning sickness nie ler yg perit skit kan...
smoga cepat2 fasa nie berlalu...
take care ya!

adianiez AIDA said...

tahniah... welcome to the club :)

SYANI said...

Tahniah Nieda... Haritu ada gak buat test pergnancy tapi negative la.. Keciwa ai...

Farah said...

tahniah!!! harap2 fasa mabuk cepat berakhir.

nur said...

Tahniah nieda...
Mesti humaira seronok nak dapat adk :)

Nida Mohd said...

Take care nieda..nanti pegi scan boleh tunjuk adik kat Humaira, mesti dia seronok. Humaira suka baby kan?

εïз mummyHaza εïз said...

tahniah Nieda... :)

MamaYatie said...

tahniah nida...yeaayy..humaira nak dpt kawan..

take care yer..smg cpt2 la hilang sickness tur..

Softtouch [Hanim] said...

tahniah nieda....harap kali ni boy..take care yel

zaidah said...

tahniah nieda....jaga diri bebaik....

Liz Rohaizat said...

congrats nieda! tak lama lagi humaira dah ada teman bermain

izzah azfar said...

tahniah nieda!

awal ye detect masa 3 minggu..hahaha zah ni 4 weeks masih kabur lagi.

lepas minggu 6 baru nampak..minggu ni kot baru nak g buat ultra sound :)

take care

e

nuffnang

Related Posts with Thumbnails