My sweet story...

My sweet story...

Monday, April 20, 2009

Check up at 36 weeks

Sabtu lepas, saya dan En hubby pergi check up di Pusat Bersalin Umra Seksyen 13..Doctor scan everything semuanya ok, baby pun dah turun dan anytime boleh keluar..hehe
Details:
Blood pressure - 120/76 (Ok skit compare last check up 130++)
Weight: 70.5 kg (naik dan naik lagi)
Urine: Trace (Still kotor since masa kandungan 7 bulan lagi, ada protein)
Baby weight: 2.8 kg
Kaki saya sudah bengkak, Jumaat lepas dah perasan sebab pakai kasut tak muat..Waaaa, sudah macam kaki anak gajah..hehehe...

Doc kata its normal bila kandungan dah sarat.
Doc kata degupan jantung saya laju sgt since last 3 month..Saya memang perasan sekarang ni kerap sangat letih, naik tangga or ckp byk2 semua org kata nampak semput..Adakah normal???Ataupun disebabkan asma..
So doctor ambil darah untuk check sama ada normal or not..Sabtu ni baru tau result..Harap sangat semuanya normal. Bercerita pasal ambil darah ni, saya fobia sikit, bukan takut sakit tapi mesti kena cucuk lebih dari sekali..Darah susah sangat nak mengalir..Untuk ambil darah sahaja, hari tu cucuk untuk kali kelima baru darah keluar.Habis biru tangan daku..(2 cucuk dekat lengan, 3 dekat tangan)..Sebab saya dah ada pengalaman ambil darah sebelum2 ni masa kena denggi dan first check up mesti lebih daripada sekali baru darah nak keluar..Demi buah hati mummy, mummy redha jer sayang..Janji keluar nanti anak mummy sihat..Amin..,

Minggu ni dah masuk 37 minggu..Makin dekat rasanya..Macam2 perasaan ada..Doakan semuanya selamat yer..

4 comments:

☆ lieya latif ☆ said...

kirenye nieda dah tgh tunggu2 hari ajek kan, jgn risau...byk2 kan berdoa...insyaallah dipermudahkan segala urusan bersalin....lieya dulu kan, mase preggy tak penah rase camne kaki bengkak....kaki aku tetap kurus ajek....nak gak rase kaki bengkak, sebab lieya tgk kwn2 lieya kaki bengkak2 tu cam comel ajek he he he he ....

ooo nieda jenis susah darah nak kuar yeak....lieya dulu senang....dulu lieya kene kurang HB...kalo check up tu mmg kene tadah lengan ajek laa kene cucuk tuk amik darah....aduh tensi ajek....sakit woooo

Jasfyra said...

kalo doc kata tunggu hari tuh, maknanya xlama le lg..hehehe.bestnya..xsabar nk tgk nieda junior

Jasfyra said...

eh lupa nk ckp.org kata kalo kaki dah bengkak tu maknanya dah nk bersalin...amin, harap2 baby cpt kuar:)

LeenA said...

takot kan dia debor je...adik aku pon kaki dia sgt besar..dh le klu normal size kasut 5,6 jer..skang ni smpi xmuat..

la ni dia sgt xlrt nk p kije..dok rumah saje..xlart nk kendong baby dah...

mintak leve awal...:d

e

nuffnang

Related Posts with Thumbnails