My sweet story...

My sweet story...

Wednesday, March 4, 2015

Surau Space U8 Bukit Jelutong

Saya sangat suka dengan kekemasan Surau Space U8 di Bukit Jelutong. Sesiapa yang pernah solat di situ pasti akan terpesona dengan ruang solat dan hiasan yang nampak esklusif dan elegant. Bagi saya pembinaan surau ni merupakan perancangan yang rapi dan teliti untuk kemudahan orang ramai. Cuma yang sedihnya, shopping mall ni seolah2 hidup segan mati tak mau orang kata. Tak ramai pengunjung. Kedai pun makin lama makin berkurang. Tak tau di mana silapnya. Mungkin faktor lokasi memainkan peranan, tak banyak akses untuk kemudahan awam di sini. Sudahnya surau ni pun makin lama makin kurang terurus. Kadang2 air cond pun tak boleh pasang.

Apa yang menariknya tentang surau ini? Dikelilingi dengan air yang mengalir di sekeliling dinding surau seperti gambar di bawah. Rasa sangat tenang bila dengar bunyi deruan air yang mengalir. Apatah lagi anak-anak kecil, pasti suka.

Reka bentuk lampu yang sangat cantik persis di hotel dan ruang solat yang luas
Pintu surau untuk wanita
Ruang menunggu. Pengcahayaan sangat cantik


Ruang wuduk

*  Kalau berada di sekitar Shah Alam bolehla singgah di surau ini..

1 comments:

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed said...

yelahhhh cantiknyaaaa surau ni..nmpak ekslusif sgt tak mcm surau kat shopping2 complex yg lain kan..

e

nuffnang

Related Posts with Thumbnails