My sweet story...

My sweet story...

Monday, October 14, 2013

Happy 1st birthday Firaas..


12 oct...happy 1st birthday Hadif Firaas. Mengandungkan adik membuatkn mummy susah hati dengan masalah bleeding di awal trimister yang tidak berkesudahan....Alhamdulillah hari ini dah setahun dah dia...membesar dengan sihat. Adik jarang sakit, demam pun tak pernah lagi. Syukur ya Allah, atas pinjaman Mu ini...

Birthday boy...mummy doakan semoga Firaas menjadi anak yg soleh, taat perintah Allah. Mummy tak punya kemewahan untuk hadiahkn kepada Firaas, tapi mummy akan usahakan untuk breastfeed Firaas sehingga 2 tahun. Insyaallah nak...
 
Mummy, daddy dan kakak Humaira sayang adik. Entry kelahiran adik DI SINI. Untuk setahun yang indah ini, mummy buat kek dari buah-buahan khas untuk adik. Mummy tak kreatif, so inilah hasilnya..Jadilah kan..
Mummy buat khas untuk adik. Yang penting berkhasiat.

Birthday boy tak sabar nak menerkam buah. Geram sgt rupanya.. Hahaha


Buat watermelon juice pula..
Watermelon juice without sugar.

Kemain lagi adik minum..
Hasil buah-buahan yang banyak tu boleh buat aiskrim.

dan lagi..

Kakak dan ais krimnya..

Untuk birthday boy, mummy doakan yang terbaik untuk adik.  Genap setahun adik dah mula nak melangkah. Sebelum ni kalau kita agah baru dia melangkah, tetapi genap je setahun Firaas dah mula praktis berjalan. Cayok cayok..Hari ni 14 Oct semakin panjang langkahnya. dari dapur sehingga ruang tamu.. Patutla dalam pukul 5.00 pagi dah meragam nak bangun. Sudahnya Firaas teman mummy sahur hari ni. Rupa-rupanya punyalah excited dia nak praktis berjalan. Cayalah bro...Hahaha..

Tateh...


9 comments:

Jueliza Jamani said...

kek buah tu sangat kreatif..
Happy besday firas..
Salam perkenalan.. saya follow blog awak..

Lily@MamaZaraZareef said...

kreatifnye kek harijadi firaas..=)..apepon, happy bday firaas..sekejap jek rasa dah setahun kan..^_^

~ana~ said...

selamat hari jadi firaas....moga menjadi anak yg soleh kebanggaan family...

kreatifnya alahai kek firaas...terror la nieda ni..:)

mama lieyna said...

Waah tahniah, pencapaian di Usia setahun :-)
Happy birthday firas...

Kreatif betul mummy awak ni firas..untung la... :-)

MamaAliya said...

Happy birthday firas.semoga membesar dengan sihat dan menjadi anak soleh yang sentiasa menyejukkan hati ibu dan bapa firas.

εïзmummyHazaεïз said...

Happy birthday firaas..

lieyalatif said...

kreatif nieda...lieya penah tgk kat tenet kek buah nieh.....hepi besdei firas...

adarnadzmie said...

eppy belated bufday to Firas encem... moga membesar menjadi anak yg baik buat mummy n daddy...:)

Dee said...

happy birthday firaas...moga membesar dgn sihat dan menjadi anak yg soleh ye..

e

nuffnang

Related Posts with Thumbnails