My sweet story...

My sweet story...

Wednesday, July 17, 2013

Jalan2 di UTM Skudai

waaa...lamanya nak habiskan entry cuti2 di JB. Ada anak kecil ni susah sikit nak update blog. 

Ok, after check out di M Suite hotel, hubby bawa masuk dalam UTM Skudai. Time sampai JB bulan lepas adik saya takde kt JB.. Kalau tak bolehla jalan2 dalam UTM, sebab dia study kat sana. Saja je ajak husband masuk UTM sebab dia pernah duduk kat situ. Bukan study kat sana tapi ayah husband ( my FIL) pernah mengajar di sana di Fakulti Pendidikan. Tak silap saya tahun 1992 - 1996 sebelum bertukar di UTHM Batu Pahat. FIL jadi pengetua di Kolej Resak.

Inilah rumah yang hubby pernah tinggal dalam UTM. Ayah mertua jadi warden di Kolej Resak. Excited husband saya ambik gambar, kenangan ni. Siap tunjuk bilik dia tingkat 2 bentuk segitiga kaler oren tu.

Kolej Resak

Lepas tu husband tunjuk Fakulti Mechanical. Sementara tunggu result SPM dia pernah kerja kerani di sini.


Kemudian kami singgah di Ayer Itam pula. Tujuan utama nak pergi claytan. Kalau orang perempuan memang sukalah tempat pinggan mangkuk ni. Sayangnya gambar semua hilang. huwaaa. Siap jadi ahli claytan lagi. Fees RM10 untuk 2 tahun. Boleh dapat diskaun 30% untuk first pembelian, pembelian seterusnya dapat less 20% dari harga katalog. 
Memang plan nak cari set teko dan cawan. berkenan sangat dengan corak modern sakura ni tapi xde stok. Last2 saya ambil corak plain je.

Dan juga beli canister corak sakura. 
Lagi satu Ayer Itam ni sangat famous dengan jualan kraf dan barang2 perkahwinan. Kalau N9 terkenal dengan nilai 3, KLdi Jalan Tar, Johor dah tentunya bakal2 pengantin akan shopping di  Ayer Itam.

 Masa pergi Hello Kitty town, si Humaira meroyan nak doll Hello Kitty. Harga yang kecik je dah RM50++. Pujuk dia, takpe nanti mummy beli di Ayer Itam ye.Hehe..

Puas hati dia dapat Hello Kitty. Sebijik ni tak sampai 10 hengget pun.


Fuhhh, akhirnya habis sudah entry cuti2 di JB. Bye2 Jb...Ada rezeki kami datang lagi yer..

7 comments:

Dee said...

kenangan mengusik jiwa ni nieda..hehehe..btw..seronok baca citer u gi hello kitty town..dee aritu gi JB tak sempat..lagipun mcm anak2 dee..Legoland lagi bestlah pada dorang..

~ana~ said...

ni mmg pusing satu johor ni...hehehehe...

MamaAliya said...

comel la hello kitty yg mermaid tu.lama dah kite tak ke jb.entah bila la nak sampai lg ke sana (^^)

Softtouch [Hanim] said...

Pg tempat mengimbau kenangan ye nieda n en nizam....ari tu muza pun singgah ayer itam...mmg murah tapi xde lasoping beria...sbb xde nak aim apa2 sbb mmg nk p legoland je ari tu

mama lieyna said...

Bestnye, jln2 sopink2x :-)... suka suka...

lieyalatif said...

ni kirenye sambil bercuti sambil mengimbau kenangan lame ni nieda heheheeh

Nadia Helena said...

Kolej tun dr ismail. Kolej saya dulu ni.

e

nuffnang

Related Posts with Thumbnails