My sweet story...

My sweet story...

Thursday, May 16, 2013

Selamat Hari Guru

Today 16 Mei..Selamat Hari Guru kepada semua guru-guru terutama guru yang pernah mengajar saya since dari tadika sehingga ke universiti. Antara orang yang terdekat dengan saya sebagai pendidik tentunya my husband..Selamat Hari Guru Abang. cikgu saya masa di Universiti ni..Hehe . Dan tak lupa juga buat my sis, Along yang mengajar di Sek Keb Rapat Setia, Ipoh. Profesion guru sangat mulia, moga kalian dan guru2 semua dapat mendidik anak bangsa menjadi manusia yang berguna kepada bangsa, negara dan agama. SELAMAT HARI GURU... 

Gambar cilok dari facebook hubby, surprise birthday dari student husband..Dah hampir 3 tahun husband cuti belajar, 2015 Insyaallah akan masuk mengajar balik..
   

Awal bulan May hari tu, sempat skodeng kelas kakak saya di Ipoh. Sebelum ni kakak saya mengajar di Langkawi sebagai guru matematik. Bila tukar sekolah di Rapat Setia kena mengajar kelas pemulihan pula. Takpe Along, tak kira apapun subjek yang diberi, didiklah mereka sehingga pandai membaca..Untuk kelas pemulihan, memang sangat ceria hasil kreativiti Along bersama guru2. Bak kata ALong, bila murid dah pandai membaca itulah satu kepuasan.

Kelas yang ceria...
 
My sis tengah menampal gambar
 
BACEPAT pinjam untuk ajar Humaira membaca..

5 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

Selamat hari guru utk semua cikgu :)

Jasfyra said...

selamat hari guru tok hubby awak n kak linda :)

kak linda maintain je kn :) nnti kem salam kt dia k.

1st time tgk buku bacapet tu.harap2 humaira cpt membaca.nnti leh beli buku cerita bnyk2.hihi..kita guna buku bacalah anakku.alhamdulillah cpt gak membaca

mama lieyna said...

Selamat hari guru :-)

Mmg mulia profession seorg guru.. cita2 nak jd guru jugak, tp hajat tak kesampaian... jd guru utk anak2 jerlah kita :-)

lieyalatif said...

bagus nieda dah start humaira membace...better ajar cepat kan...so die biase dengan huruf2....

selamat hari guru utk hubby nieda...

Anonymous said...

salam...
sy tgh google buku bacepat ni & jumpa blog awak. boleh sy tau mana nk beli buku ni ye?
email saya effa.juliana@gmail.com

TQ :)

e

nuffnang

Related Posts with Thumbnails