My sweet story...

My sweet story...

Tuesday, May 28, 2013

Busy...

Halluuu halluuuu..lama tidak bersiaran. Rindu pada blog yang semakin bersawang ni. Ececeh.. Busylah sangat menguruskan rumah tangga terutama si kecik yang semakin lasak. alasan... Semua benda nak dikerjakan. Sejak dah expert meniarap dan mengesot ni, habis tunggang langgang isi rumah. Mummy dia bila dah malam memang lembik habis, tak sempat langsung nak update blog. Huhu tapi tak juga kurussss. Bila dah merangkak nanti banyak benda kena alert. So start dari sekarang, mummy dah mula pasang strategi. Kekeke..

Firaas dah mula pandai buka laci. Eiii risau je jari mulus awak tersepit. Jom kita pasang baby safety locked. Frust muka si kenit ni bila tak dapat buka laci lagi.

Suka juga main suis. Ketup ketap Firaas ni tekan suis. So kena tutup lah.

Yang bagusnya, kakak selalu monitor adik. Sayang kakak dekat adik tau..

Setelah bertahun tidak menggunakan khidmat safety gate, kali ni kena gunakan semula. Safety gate ni pasang laluan ke dapur.
Tak dapat buka gate, dapat jilat pun jadilah yer dik??Semua benda nak masuk mulut..


 Bagi duduk kat walker, lagilah dia suka. Senang nak mencapai semua benda. So NO WALKER kalau takder orang monitor.
Mummy tak kisah Firaas nak melasak, itu tandanya anak mummy sihat, nak explore dunia baru. Mummy lagi susah hati andai anak mummy sakit. Semoga anak2 mummy terus diberikan kesihatan yang baik. Amin...

6 comments:

adarnadzmie said...

alahai anak teruna nieda ni dah pandai explore mcm2 yer... sama ngan Allyssa..klu naik walker dah pandai kejar abangnya...hehe

Huda said...

amboi2..mcm benda dia dah explore ye..hihi..kena perhati selalu tu..kalau x mcm2 lg dia buat.. :)

εïзmummyHazaεïз said...

hehehe... firaas dah start rayau tu..

Lily@MamaZaraZareef said...

bagusnye ada safety lock ngan cover suis tuh..takdelah bahaye utk baby kan..nieda beli katner eh..

ieda immi said...

alaaaaaaaa
lamanya x mai sini
tahu2 firas dah besar

dah lama x tgk hannah ..
rinduu ngan dia ;)

anie said...

uish..da besar da baby nida nie...
bagusla kakak bole monitor adik...
jangan kakak sama naik sudah..hehehe

e

nuffnang

Related Posts with Thumbnails