My sweet story...

My sweet story...

Thursday, February 28, 2013

JJCM: Restoren Pecel Lele Lela

Dua minggu lepas kiteorang makan di Pecel Lele Lela. Orang Indon dan jawa taulah apa itu LELE. Hehe lele tu keli. Restoren ni dari Indonesia, franchais di Malaysia semakin berkembang. Konsep restoren ni lebih kurang macam  Restoren Wong Solo. Restoren ni terletak di Seksyen 13 Shah Alam, berhadapan dengan Laman Grill. Senang je nak cari:

86, Jalan Renang 13/26,
Seksyen 13,
40100 Shah Alam,
Selangor Darul Ehsan,
Malaysia

Husband pernah borak dengan owner restoren ni. Nak buka restoren perlukan modal lebih kurang RM300k. Semua mereka akan uruskan. Pekerja semua dari Indonesia.Trademark mereka, SELAMAT PAGI. So jangan terkejut kalau kita datang tak kiralah tengahari, petang atau malam mereka akan ucap SELAMAT PAGI. 

Apa yang menariknya lagi???
Sesiapa yang sambut birthday bolehla makan free di sini.  Lagi satu sesiapa nama LELA pun boleh dapat percuma. So far baru ada dalam 15 orang yang namanya LELA. Percuma yang set sahaja,

 Inilah set yang ada. Set LELE dan AYAM. Empal Sapi (Daging) tak termasuk dalam set.

Set yang saya ambil. Ayam cabe ijo nama dia. Sedap tapi pedasss. gue dah tak kuat makan pedas. Kalau Wong Solo ada terung berlado tapi di Pecel Lele Lela enggak ada.

Dan sayur ni termasuk dalam set. Ada jagung. Rasa dia agak pelik bagi saya, masam dan manis. Wakaka






Total bil yang kiteorang makan. Ada service charge dan gov tax.



Humaira dapat belon..

13 comments:

Jasfyra said...

untungla sapa nama lela..leh mkn free..hihi

Rasp said...

siap dapat belon lak tu....
suka lah humaira ye....

Nida Mohd said...

waduhhh...harus di cobain nih..

mamalieyna said...

Unik nma kedai ni, sure org mudah ingt :-)

adarnadzmie said...

special siap dpt belon lg...;)

lieyalatif said...

suke sebab tang belon tu ekeekekeek...

beruntung laa sape yg pergi name lela tu....hehehe ....lieya pun tak tahan pdas nieda...kalo makan kat wong solo tu kompom makan sambil lap hingus sebab pedassss keluar air hidung haahahahaha

cha said...

hari tu kwn ada update jugak mcm nk kene try je sebab i mmg suka sambal pedas hijau cmtu huhu. wong solo takde tax kan yg ni ada plak

Capo Grande said...

sup jagung tu macam menu kat warung penyet...nanti blh try juga ye :-)..

~ana~ said...

lama dah x mkn ayam penyet..mengidam nak mkn wong solo...

Lily@MamaZaraZareef said...

comelnye..sape name lela leh makan free..hehehe

εïзmummyHazaεïз said...

hehehe.. acik belum singgah sana lagi :) Masa bibik ade lagi dulu mmg dia buat sup sayur campor jagung.. manis amat..

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

memang meleleh di buat nya..hehee

lieyalatif said...

alamak...lieya tekejut tang nama lela dpt free tu haahahaah.....untung tuuu....jarang ade kedai buat gini kan heheheeh...

ermm lieya ...lela...tak jauh dah tu hahahaahah

e

nuffnang

Related Posts with Thumbnails