My sweet story...

My sweet story...

Tuesday, January 8, 2013

Jatuh cinta dengan jenama scotch brite

Dari dulu memang suka jenama scotch brite. Walaupun harga agak mahal dari jenama yang lain tapi memang puas hati pakai. Mula2 dulu beli sponge basuh pinggan. Sponge ni memang heavy duty, pakailah lasak pun, sponge hijau dengan kuning tu tak akan tertanggal. Kalau kat supermarket brand  yang murah2 tu kejap je dah tertanggal. 

Sejak akhir-akhir ni rambut saya dah mula gugur dengan banyaknya. Tension tengok lantai bersepah2 dengan rambut. Belum sempat potong rambut lagi. Penat mokcik pagi petang kena vacum, pakai penyapu biasa tak bersih. Sehinggalah terjumpa high performance micro fiber mop. Mop ni boleh guna kering dan basah. Semua kekotoran akan melekat dekat micro fiber tu. Mudah keja mokcik.so far memang puas hatilah..Yang ada anak kecik suka tumpahkan makanan, ambik je mop ni basahkan kain dan terus mop. Kalau mop biasa kena ambil baldi, kena bilas lagi. Leceh..leceh. nampak sgt mokcik ni pemalas


Kain fiber tu dah kotor boleh basuh. Agak2 dah teruk boleh je ganti baru. Kat hypermarket ada je jual kain fiber tu. Batang mop tu boleh adjust.
Bibik kecik alaf baru tengah mengemas rumah
  
Batang mop tu pun tahan lasak, so far saya juga ada guna mop biasa jenama scotch brite ni tak pernah patah lagi. Material memang bagus. So far dah dua kali ganti strip mop. 




4 comments:

Jasfyra said...

nk try yg mop tu la plak nnti.rambut kita pun bnyk gila gugur..huwaaa

~ana~ said...

ana pun pakai span cuci pinggan jenama ni..mcm nieda cakap la..puas hati sbb tahan lama..

lieyalatif said...

eh suke laa entry ni nieda....bagus nie...lieya selalu nampak brand ni tapi tak penah cube...nanti nak try laaa...

εïзmummyHazaεïз said...

Xpernah lagi try mop nye... nak beli pulak rasanye. Acik ade beli jenis cenggitu kat cosway. Ok la jugak.. hehehe

e
Related Posts with Thumbnails