My sweet story...

My sweet story...

Tuesday, August 14, 2012

Mainan Humaira

Minggu lepas bawa Humaira shopping baju raya. Kebetulan lalu tempat mainan kanak2, macam biasalah berlaku drama swasta. Mainan dekat rumah pun dah banyak, tu yang malas nak beli. Tak semua benda kat dalam dunia ni kita boleh dapat dengan mudah yer cik adik manis..

Drama swasta berlanjutan sampai dalam kereta masa nak balik. Kalau merajuk, inilah peel nya. Layan perasaan bawah kerusi sambil nangis tersedu sedan. Daddy kata sebiji ikut perangai daddy. Masa kecil2 dulu, lebih kuranglah peel daddy macam ni bila tak dapat mainan (daddy yang kata). Sudahnya, ayah (FIL) tak sampai hati lepas Magrib redah hujan cari juga mainan untuk daddy. Kasihnya seorang ayah...


Layan perasaan

Kat rumah pun naik bernanah telinga mummy. Setiap jam minta mainan rumah. Esoknya, mummy belikan juga mainan rumah untuk Humaira. Daddy geleng kepala je, manja kan sangat katanya.. Saya tak sampai hati plak tak bagi.

Bukan main happy dapat mainan

Rumah yang diidam-idamkan. Ralit tengok Humaira main. Penuh denga fantasi

Mummy kata owh...mummy and daddy tengah tidur. Boleh plak dia jawab, no..this is mom and dad. Pengaruh disney junior lah ni..

7 comments:

anie said...

reaksi muka berbeza bila dapat n dapat..hikhik
sweet je tengok merajuk dalam keta tue...

~ana~ said...

nieda, klau kitaorg mmg explain elok2 kenapa xleh beli mainan tu..biasa nya anak2 ana mintak mainan yg sama padahal kat rumah dah ada dah..huhuhu

lieyalatif said...

kemain merajukkkkkkkkkkkk....sampai duduk meratap sedih heheehehe...bijak2....tapi tu laa habuannye die dpt ape yg die nak....heheeheheh

Huda said...

uii..tersengih lebar dia dpt mainan umah tu :) hihihih kelakarla humaira ni..

Nida Mohd said...

Suka betul humaira dapat mainan..mmg macam tu, adam pun sama kalo dia dah kata nak tu kena belikan jugak..

bestkan jadi kanak-kanak tak payah nak fikir apa-apa masalah..skrg dah ada anak br tahu camne mak ayah kita besarkan kita dulu..hehe

mamalieyna said...

hehe...muka happy betul bila dh dpt ye..anak2 time umur camni mmg suka mainan! ^_^

εïз mummyHaza εïз said...

Hehehe.. Pandai humaira yek...

Nieda... Acik ngan opah cu balik perak Khamis petang.. Cuti seminggu.. :)

Selamat hari raya ye.. Maaf zahir & batin

e

nuffnang

Related Posts with Thumbnails