My sweet story...

My sweet story...

Tuesday, June 12, 2012

Aktiviti Humaira

Sejak preggy ni jarang buat aktiviti bersama Humaira. Baru2 ni mood rajin nak ajar Humaira ABC dengan cara kreatif (kononnya.) Tapi bagi pendapat mummy, lekat sticker ABC macam gambar di bawah ni lagi nampak Humaira excited dan mudah ingat. Oleh kerana kehabisan ink printer, jadi mummy buat sendiri je. Pembelajaran kali ini bagus untuk kemahiran motor tangan dan ajar anak menjadi fokus.

Mummy buat alphabet ni guna duit syiling 5 sen. Ajar Humaira lekatkan sticker mengikut bulatan. Siap muncung2 mulut Humaira buat supaya sticker tu tak keluar dari bulatan. Fokus.


Sambil baring pun boleh...

Inilah hasilnya. Nanti semua hasil kerja Humaira mummy letak dalam file.

Yang ini aktiviti Humaira dengan anak2nya. Tiap2 hari kalau tak bersepah rumah memang tak sah. Ada je kerjanya.
Anak2 Humaira..Kejap dalam bilik, kejap lagi dah tersusun di hall

Suka sangat guna water color.. Tak pandang dah color pencil or crayon.


7 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

bijak~

yatie chomeyl said...

menarik idea g sticker ABC tu, nak tiru gak la hehe thanks for sharing :)

cik lala said...

seronoklh humaira mummy dia lyn dia..nti ada adik,blh main dgn adik pulak..hehe

~ana~ said...

wah..best nya humaira...ana pun since further study ni, dah jarang sgt buat xtvt home schooling dgn anak2..huhuhu

Nida Mohd said...

seronok nya humaira belajar ABC..i skrg ni jarang-jarang dapat ajar atau beraktiviti dengan Adam, sekejap lagi kang Aqil datang mengacau..huhu..kena tunggu time dia tido bau boleh buat apa-apa..

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

wah bagus la aktiviti humaira, kalo balqis yang dah besaq tu pun sama suka wat sepah rumah, tunggu mamanya jadi tarzan baru nak kemas balik

lieyalatif said...

aktiviti yg menarik...bagus nieda...ni untung kalo suri rumah ni, leh ajar sendiri anak2....

e

nuffnang

Related Posts with Thumbnails