My sweet story...

My sweet story...

Wednesday, October 28, 2015

Persembahan tadika Humaira

Ahad lepas bersamaan 25 Okt berlangsung majlis Gala Hi Tea Tadika ABS Zon Shah Alam termasuk tadika anak saya. Ada 6 buah tadika bergabung untuk majlis ni, Tadika ABS Denai Alam, Tadika ABS Bukit Rahman Putra, Tadika ABS Puncak Perdana, Tadika ABS Batu Belah, Tadika ABS Taman Bunga Raya, dan Pusat Perkembangan ABS Potensi Millenia. Majlis ni buat di Dewan Yayasan Restu, bersebelahan dengan Masjid Shah Alam.

Tahun ni Humaira dipilih oleh cikgunya untuk masuk persembahan pidato bersama 3 lagi rakan2nya. Tajuk pidatonya sebarkan salam. Kalau tahun lepas Humaira sangatla pemalu untuk berhadapan dengan public, this year byk improvement. Terima kasih pada cikgu2 yang mendidik dan tahu potensi anak2 didiknya. Lagi satu tadika ABS ada gelaran untuk anak2 didiknya, yang lelaki akan dipangggil Tuan Muda, yang perempuan Cik Puan Muda. Saya sangat admire dengan CEO ABS Holding iaitu Puan Ainon. Penuh dengan kata2 hikmah dan tidak lokek ilmu bagi sesiapa yang selalu follow status beliau di facebook.

Tadika Humaira ada buat 3 persembahan iaitu dikir puteri, lakonan kepentingan duit dan juga pidato. seronok tengok keletah anak2 ni beraksi...mmg comel. Terpegun tengok pengacara cilik yang berani.

MC pada hari itu, berani terutama yang bertudung pink. Baru berusia 5 tahun. Habis semua kawan2 buat persembahan, Cik Puan Muda ni nak join. Cikgunya bagitau, mmg cik puan muda ni berminat nak buat persembahan, setelah dipujuk untuk jadi mc barulah ok.
Gaya Cik Puan Muda Humaira berpidato

Gaya 4 anak2 berpidato  Sebarkan salam
Persembahan pidato ni terpilih untuk sambutan Festival Sastera kanak-kanak Jumaat ini yang akan berlangsung di Dataran Merdeka.
 
Menyanyi ramai2 makna surah al fatihah dan anak soleh
Lakonan tentang pentingnya duit
Persembahan dikir puteri. Sangat hebat. Persembahan ni terpilih untuk dipersembahkan di Festivl filem kanak-kanak pada hari Jumaat ni dan juga Hari Tadika Selangor Ahad ini. Tahniah cikgu2 Tadika ABS Suria Perdana.
Acara penutup adalah seisi mohon restu. Sebak rasanya time ni, bila habis persembahan nyanyian anak soleh, anak2 ni akan berjumpa dengan ibu bapa untuk bersalam dan memohon maaf. Rasa macam nak menitis air mata time tu. hihi..Diam tak diam, dah 6 tahun usia anak dara saya. Tahun depan masuk darjah satu. Semoga Allah memelihara anak2 kita...
e

nuffnang

Related Posts with Thumbnails