My sweet story...

My sweet story...

Monday, August 26, 2013

raya di muar

Blogger lain dah habis update citer raya kat kampung, aku baru terhegeh2 nak update..Takpelah, yang penting ada dari langsung takde. Sedih mokcik banyak gambar hilang....Gambar mummy dan dadddy langsung takde. Gara-gara anak dara saya main hp.

Tahun ni beraya di muar dulu then raya keempat baru balik Ipoh.. Gerak balik kg lepas subuh. Highway smooth walaupun banyak kereta tapi takdelah jammed.

Malam raya aktiviti takbir dari rumah ke rumah.  Selalunya rumah mertua merupakan kunjungan pertama orang surau untuk takbir.
Juadah untuk orang surau..Ada lepat, nasi impit, kuah kacang, rendang daging, kari ayam, serunding.

Kuih muih..Tahun ni banyak juga MIL buat biskut raya
Raya pertama..Dua beradik dengan mbah mereka


Hari raya ketiga ada buat open house dan doa selamat. Buffet style, macam2 mertua saya masak sampai tak tidur malam. Menunya nasi beriyani, daging beriani, acar buah, rojak buah, mee kari.




5 comments:

Asyifa Mustaffa said...

x pe..jnji ada skit gmbanya...:)
mcm2 menu...lapar rasanya...huhuhu..

~ana~ said...

selamat hari raya nieda!

Softtouch [Hanim] said...

Rajin mil nieda masak2 kan...masih kuat n sihat...Alhamdulillah....mesti meriah raya kat sana....ngan2 cucunya yg tgh melasak....comel2

MamaAliya said...

salam Syawal nieda... =p. Rajin MIL buat biskut raya.

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

selamat hari raya nieda..tak buat open house ker?

e

nuffnang

Related Posts with Thumbnails