My sweet story...

My sweet story...

Wednesday, March 13, 2013

Happy 5 months old Firaas

Semalam 12 Mac genap usia Firaas 5 bulan. Setahun pertama ni seronok tengok milestones baby, progress mereka cepat. Dari meniarap, merangkak, tumbuh gigi,  bertatih dan berjalan semuanya berlaku dalam tempoh setahun pertama usia baby.

  • Anak boboi memang lasak, lain benar dengan perangai kakak dia. Gigi bawah dan tumbuh, tajam.. Bakal menjelma sebatang lagi kat bawah. Dah nampak putih je kat gusi. Part ni mummy tak suka. Berharap sangat tumbuh gigi lambat, nampak gayanya kena redha lah bila usia 5 bulan dan tumbuh gigi. Bukan apa, sekali dia gigit breast hadoiii..rasa nak lempang aje. Hahaha nasib baik kecik, tak tau apa2 lagi.
  • Bab meniarap dah expert. Berguling2 ke sana sini. Selalunya bila Firaas, tidur sedar2 dah ada kat kaki mummy.
  • Suka sangat hisap jari. Sehingga kini tangan daddy aje dia tak berjaya hisap lagi. Hahah muka tak puas hati. Kalau dengan kakak dia jangan ceritalah, kaki kakak Humaira pun dia hisap. Yang ni memang hangin sikit. Yang kakaknya diam aje. 

Gambar budak 5 bulan. Pagi tadi snap..Masa ni belum mandi lagi


Lepas mandi. Peel sama macam pakcik Firaas, tidur mesti masuk ibu jari dalam mulut. 


Budak bam bam ni belum cucuk lagi. Berapa kg lah berat dia sekarang. Dah lah susah nak duduk dalam stroller apatah lagi baby carier. Rasa nak tercabut bahu bila dukung ini bodak..

6 comments:

Huda said...

wah..sekejap je dah 5 bulan ye firas :) comel lak dia buat muka mcm tu bangun pagi :)

Asyifa Mustaffa said...

comelnya dia...!

mamalieyna said...

Hppy 5 monthold firas..membesar dgnjyanya :-)..

Huwwaaa, jenuh la kalau nak berdukung aje tu.. alahaii...fenatt..:-)

yatie chomeyl said...

bam bam nya firaas, sn jr dh x bam bam sgt skrg huhuhu

adarnadzmie said...

dak bambam ni comel sgt... nnt boleh kawan ngan anak acik la...hehe

Ina Hashim said...

salam kenal,

sama peel macam my Firas...nk tido mesti isap jari :D

e

nuffnang

Related Posts with Thumbnails