My sweet story...

My sweet story...

Wednesday, July 25, 2012

Making cookies by the smallest masterchef

Tajuk tak hengat...
Projek buat cookies ni seminggu sebelum puasa. Hari2 anak dara saya minta cookies. Dia paling suka cookies famous amos punya, kalau tiap2 hari beli mau kopak mak bapaknya. Masa beli barang di Giant, terjumpa tepung instant cookies jenama nona. Terus beli, dan bagitau kat Humaira balik nanti kita buat cookies. Tersenyum lebar anak dara saya..

Memang excited Humaira bila mummy ajak buat sama2..Selepas siap adunan, mummy letak adunan dalam bekas kecil, gasak dia lah nak buat bentuk apa. Hahaa...Tapi memang sepanjang buat dia sangat happy. Bangga dapat tolong mummy. Kerja anak dara ni masukkan cookies dalam balang bila dah sejuk. Dapatlah dalam 2 balang kecil. Dah tinggal 2 keping je. Katanya, sayang nak habiskan. Nanti kita buat lagi yer Humaira..

Cookies in the making..Abaikan aje meja berselerak tu..



Tak menyempat nak makan cookies...

8 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

wahhh ikut mama dia lah pandai masak!

♥ Wina ♥ said...

untung Humaira ade mummy pandai bake cookies ehehehe

Nida Mohd said...

rajin betul bakal kak long kite ni yer..maira buat cookies banyak2 tau untuk raya nnt auntie datang rumah nak rasa cookies maira..hehe

~ana~ said...

waaa...dah start projek biskut raya ke?best nya..:)

mamalieyna said...

rajin la anak dara ni nnti bila dah besar, dr kecik mummynya ajak masuk dapur..^_^

lieyalatif said...

lil chef yg cute heheeheh..bersemangan humaira mkn air tangan sendii.....

εïз mummyHaza εïз said...

Rajin cucu ♥ comel 'nenny' nih heheh

Huda said...

sedapnye :) huda pun baru plan nak buat cookies wiken ni :)

e

nuffnang

Related Posts with Thumbnails