My sweet story...

My sweet story...

Friday, July 13, 2012

Aiskrim durian

Sejak preggy jarangnya saya update blog.. Selalu tgk blog melalui tablet, so jarang on lappy. Nak update blog saya suka lagi guna lappy. Senang nak tulis panjang2 dan edit gambar. Keadaan saya sekarang ni kandungan sudah masuk 25 weeks. Alhamdulillah dah xde bleeding. Last week check up, dokter kata kedudukan uri di atas. Harap2 takde dah bleeding lepas ni. Bulan May dan June kerap sangat bleeding, kesian adik asyik kena scan je. Kisah adik nanti mummy buat new entry lah..

Nak citer sekarang ni kat kampung nenek Muar tengah musim buah durian. Tahun ni x berapa menjadi sangat buah. Nenek Humaira tau cucu dan menantunya suka sangat makan rambutan, tu yang mereka datang Shah Alam bawa hasil dari kampung memandangkan masa tu dokter tak bagi mummy aktif sangat. So tak dapeklah nak balik kampung. Daddy suka sangat makan aiskrim durian, yang peliknya buah durian tak makan pula. Mummy memang tak makan buah durian, Humaira tak taulah...tak pernah lagi ajar dia makan doyan. Heheh.. TAPI aiskrim durian suka pula cik adik manis ni.

Nenek Muar datang sini kejap je. Petang Sabtu dalam pukul 6.00 petang sampai, pagi Ahad dah balik. Humaira paling suka ler kalau neneknya datang. Macam2 favorite food Humaira nenek dia bawa. Hari tu nenek dia buat putu mayam, sebab cik adik manis ni suka makan. Mummy pernah buat sekali je dulu.. Hehe..Dah lupa dah cara nak buat.. Pagi Ahad tu, lepas Subuh, mummy tengok MIL dah siap buat nasi lemak. Thank you emak, entah pukul berapalah emak saya masak. Dia memang jenis bangun awal pagi, lepas solat sunat dah mula buat kerja dapur. Lagipun dari bulan Rejab haritu, MIL saya puasa, belum pernah miss lagi.. Kagum saya walaupun last week dia boleh bercuti ke Langkawi tapi tetap puasa..

Layan gambar Humaira makan aiskrim dan rambutan. Gambar Humaira makan putu mayam tak sempat nak snap...

Sedap Humaira kata...

Yang ni pula buah rambutan. Nenek dah siap kopek untuk cucunya.

5 comments:

cik lala said...

Untungnya Humaira...
Dapat nenek caring mcm ni..

Aik...xmkn buah durian tp aiskrim durian mkn pulok ;p

Bionic women said...

wahh..bestnya eskrem durian...
jaga diri bebaik yea..happy journey on ur preggy time

~ana~ said...

wah humaira..best nya nenek dtg bw buah2 an...

take care ya nieda...

mamalieyna said...

WAAH BUAH RAMBUTAN DH SIAP KOPEK..SEDAP LA HUMAIRA MAKAN TU.. ^_^..ARIF TAK RETI MAKAN.. =P

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

saya pun kalau balik kg kopek2 siap2 rambutan tue supaya senang nak bawa balik kl.

e

nuffnang

Related Posts with Thumbnails