My sweet story...

My sweet story...

Tuesday, May 15, 2012

check up adik Humaira

Lama tak cerita pasal adik dalam tummy mummy. Bulan Mei ni sampai 3x check up adik. Semuanya disebabkan mummy bleeding. First time bleeding masa awal Mei, masa tu mummy pergi holiday ke Langkawi. Hari ketiga di Langkawi, pagi2 nak mandi ada kesan darah. Oh my god, cuak sangat masa tu. Bagitau husband. So kiteorang decide untuk pendekkan holiday dan terus balik Shah Alam. Keesokkan harinya walaupun dah takde bleeding tapi terus jumpa pakar O&G. Doc scan dan bagitau semuanya ok. Alhamdulillah..Rasa nak nangis je bila doc scan nampak baby tengah aktif.

8 Mei sekali lagi bleeding, sehari selepas balik kampung di Muar. Terus jumpa doc. Doc scan dan bagitau semuanya ok. Uri, air ketuban, baby semaunya ok. Cuma dia kata kena ambil perhatian sekiranya bleeding terlalu banyak disertai dengan rasa sakit. So far alhamdulillah saya langsung tak rasa sakit dan pendarahan cuma sedikit. 

Ini gambar terbaru adik usia dalam 15 minggu. Masa scan nampak baby menendang tapi mummy belum boleh rasa lagi.

13 comments:

anie said...

bleeding sebab aktif sangat kot...
hopefully sumer ok...

yatie chomeyl said...

i pun xsbr nk pergi check up esok...rindu nk tgk budak kecik dlm perut ni hehe

~ana~ said...

alhamdulillah, take care ya nieda...

Jasfyra said...

alhamdulillah xde apa2..semoga dipermudahkan sampai bersalin nnti

εïз mummyHaza εïз said...

Cuak... Kena restla nieda.. Jauh berjalan kengkadang gerun jugak... Take care yek

Nida Mohd said...

U scan kat mana ni,nampak clear baby kat dlm tu :-)

lieyalatif said...

takut dengar pasal bleeding tu.....awal2 ni takleh renyah sgt nieda....kalo leh tangguh dulu cuti2 yg melibatkan jalan jauh nie....

hope nieda selamat dan sihat sampai kesaat melahirkan yeak...hope jugak kali ni boy....amin

adarnadzmie said...

moga nieda baik2 jer... suka tgk gambar baby tu...hehe

mamalieyna said...

hai nieda, lama tak singgah sini.hu~

alhamdulillah sihat baby.. hope kekal sihat sampai selamat bersalin nnti. risaunye kalau bleeding, eina tak pernah..

take care~

mamalieyna said...

hai nieda, lama tak singgah sini.hu~

alhamdulillah sihat baby.. hope kekal sihat sampai selamat bersalin nnti. risaunye kalau bleeding, eina tak pernah..

take care~

Mama Farris said...

eh..nak dapat adik dah..tahniah

NonaFauzi said...

Assalammualaikum nieda, sowi aku lambat tau, sekali sekala je dapat view blog aku sendiri, tahniah, dah nak dapat adik dah humaira, jaga kesihatan baik yer, jangan lasak2 sangat. tahniah sekali lagi..kim salam en nizam n sampaikan ucapan tahniah aku pada dia.

Lily@MamaZaraZareef said...

time peknen zareef dulu pernah gak bleeding sekali..after 3 hari baru gi checkup sbb member yg keja dokter advise soh konfirmkan jantung bby..mujur takde ape2..huhu..'

semoga kandungan nieda pon ok2 aje smpai ke akhir nanti k..ikut eksited tgk bby kecik dlm perut org nih..agagagagaga

e

nuffnang

Related Posts with Thumbnails