My sweet story...

My sweet story...

Friday, May 8, 2009

Saya start bercuti

Salam semua,
Lama tak update blog..Saya semakin busy dgn kerja yang tak pernah habis. So i decide today to leave until maternity. At least saya dah buat proper handover dengan ofismate saya, supaya saya boleh bercuti dengan tenang. Hehe...

Perkembangan mak buyong sekarang ni, Rabu (6 Mei 09) lepas balik ofis terasa sakit sangat perut. Bila check ada keluar lendir putih. Tapi sakit tak lama so esoknya saya pergi kerja mcm biasa. Lepas balik ofis saya pergi check up di UMRA, doc check my private part. Dah terbuka 1cm. Saya sebenarnya risau, takut overdue, yelah kalau ikutkan EDD saya 11 MEI that mean Isnin minggu depan.. Doc ckp just wait kalau ada tanda2 dan kontraksi yang kerap terus pergi hospital. Pagi tadi dalam pukul 3.00 pagi saya pergi toilet, keluar lendir bercampur darah. Sehingga saat saya tulis blog ini lendir + darah still ada lagi cuma saya tak rasa kontraksi lagi. Perlukah saya pergi hospital?

Maybe ini entry terakhir saya sebelum bergelar mummy. Tak sabar rasanya, at the same time nervous pun ada jugak. Doakan semoga semuanya selamat ya kawan2. Saya minta maaf sekiranya sepanjang perkenalan kita dlm alam siber ni, ada yang menyinggung perasaan kalian. Selamat hari Ibu... Sayang semua.....

14 comments:

Softtouch [Hanim] said...

nieda itu keluar tandalah tu....tanda kecik2...tapi kalu ade rase sakit sikit2 teruslah pg yer..tp kalu nk pg skrg pun ok..biar Dr cek kan...muza tak sabar ni...he he

LeenA said...

nieda sye ampunkan dosa kamu..
eceh..

mudah2an nieda ko slamt ye...moga ank yg lahir ciut miut sehat dgr kata org tua jadik ank yg baek...

amin...

Jasfyra said...

betul kata muza.tu tanda2 dah tu.kalo darah kuar lg banyk terus p spital tau..sepanjang kita kenal dari orientasi lagi sampai lah skg ni,i dah maapkan u tau nida..:)

Ummu Ibtisam said...

salam. dulu kita keluar lendir+ darah hari sabtu. hari isnin baru rasa contraction, hari selasa baru bersalin. insyaAllah, tak lama dah tu :-). seronok tau bersalin. yang penting tak sabar nak jumpa baby. rasa sakit, tolak tepi je. bila mind kita dah set macam tu, memang tak rasa sakit bersalin. baca zikir nabi yunus sepanjang masa ye. moga dimudahkan semuanya :-)

☆ lieya latif ☆ said...

nieda, lieya doakan agar nieda dipermudahkan segala urusan yeak....selamat menempuh pengalaman bersalin dan selamat menjadi ibu tak lama lagi.....selamt bercuti yeak...

ape2 hal pun, ko tepek gak muke si kecik ye kak blog....lieya yg excited sebenarnye nie....

take care dear dan selamat berpantang....

sarakids said...

thanks dear becoming mummy.. i doa ur baby keluar on mother's day! hope ur breastfeeding activity goes well as the safe delivery! Allah knows what best for us! muah

nizamyunus said...

Salam semua, baru sebentar tadi saya menghantar Nida ke hospital (lebih kurang jam 11.45 malam 9 mei 2009). Sepanjang perjalanan kami ke hospital, ditemukan dengan dua insiden, pertamanya ialah insiden hampir berlakunya pelanggaran dua buah kereta di lampu isyarat menyebabkan Nida menjerit terkejut, dan keduanya insiden sekumpulan pemuda India membelasah seorang lelaki di hadapan sebuah sekolah berhampiran hospital.
Nida skrg dimasukkan ke dalam hospital namun mempunyai masalah untuk melahirkan anak walaupun air ketubannya dah pecah. Sama-sama kita doakan ye.. any updates boleh didapati di blog nizamyunus.blogspot.com

-- suami nida --

koklie's said...

hi nieda..i doakan you selamat deliver your baby k :p jgn lupe update gambar baby taw hehehe

Jasfyra said...

tahniah hasnida omar..dah jd ibu skg.selamat berjaga mlm ye dear..

nizamyunus said...

latest update 11 Mei 2009 di blog nizamyunus.blogspot.com

Intan Yus said...

tahniah hasnida...kwn dr kecik aku ni dah jd mummy ekk..

kirana said...

hai nieda...selamat bersalin..
selamat berpantang

Ummu Ibtisam said...

salam. tahniah nieda, dah jadi ibu :-). selamat menjaga baby. moga mama n baby sht sentiasa.

nizamyunus said...

nieda dan baby dah keluar dari hospital. sekarang ada kat rumah. semua nya selamat - alhamdulillah.

e

nuffnang

Related Posts with Thumbnails