My sweet story...

My sweet story...

Friday, May 15, 2009

Anugerah Terindah

Salam semua...
Alhamdulillah syukur, saya telah selamat melahirkan baby girl pada 10 Mei 2009 jam 10.43pm di Hospital Sungai Buloh. Syukur setelah mengharungi lebih kurang 22 jam sakit bersalin, akhirnya saya selamat melahirkan baby perempuan. Tentunya anugerah terindah ini cukup bermakna buat saya sempena hari ibu. Syukur sangat2..

Akan saya update kemudian detik2 kelahiran puteri sulung kami yang diberi nama Nur Alisha Humaira.
Nur - cahaya
Alisha - Dilindungi Allah
Humaira - Panggilan manja Nabi Muhammad SAW pada Siti Aisyah, si merah jambu


Hari kedua Humaira di wad NICU. Sayu hati mummy tak dapat jaga Humaira waktu ni. Mummy dekat wad 6B, Humaira Di NICU.



Permata hati mummy and daddy


Waktu kami melawat Humaira di NICU, lapar yer sayang. Hari kedua mummy berjaya memberi direct feeding pada Humaira. Walaupun tak sepenuhnya, sekurang2nya Humaira dapat kolostrum dari mummy. Saat ni nurse bertanya kepada kami adakah saya sudah memberi direct feeding pada baby, nurse bgtau baby kami main2kan dia, kejap nak minum susu formula, kejap baby luakkan balik. Maybe time ni baby dah tau mummy tekad untuk bagi direct breastfeeding pada baby. Sayu saat ni..Aduh, murahnya air mata mummy Humaira ni.


Selepas menyusukan Humaira


Sweet Humaira


Yeah, kami dah balik rumah pada hari ketiga. Sukanya mummy


* atas nama cinta, lahirlah Humaira di atas dunia....

12 comments:

LeenA said...

nieda sgt kiut okeh..hayooo mesti ikot muka mummy dia kan...

comellah...eiii gerem...

sronok ar tgk ko pon dh de bb...emm nti cepat je mse berjln dia dh besar..

LeenA said...
This comment has been removed by the author.
LeenA said...

lupa plak..jgn lupa amik award kat blog aku ek...tempek ko blog ko..:d

Ummi Salsabila said...

alala..comelnye baby humaira...kiut! tahniah yer.da slmt..da jd ibu da.tahniah!!!!

Jasfyra said...

tahniah nida..sgt comey baby humaira tu

☆ lieya latif ☆ said...

alhamdulillah.....sume dah selamat.....tahniah yek nieda....n welcome to mummy club hehehehe

selamat berpantang yeak....jaga diri....

lame tu nieda sakit bersalin...next entry citer eh pengalaman bersalin....

nizamyunus said...

baby skrg ni asyik tak lena tidur, tak tau sebab apa.. rasa suhu badan dia mcm sikit panas, sebelum ni gi check klinik doktor kata suhu normal tapi kena ambik darah untuk check kuning, agaknya sakit kena cucuk darah kat kaki tu yg buat badan dia ada sikit panas.

Softtouch [Hanim] said...

bb nieda sangat comel..take care yer...selamat berpantang.peluk cium untuk bb yer...

حسن دان عزتال فضله said...

Tahniah dari kami berdua untuk Nieda & Suami :)

MamaHana said...

salam... pertama kali jenguk blog u... nama bby mengingatkan i pd arwah anak i.. arwah hana humairah... dan kebetulan no kelahiran dia sama... 10th... arwah hana, 10th 10 2007 n your humairah 10th 5 2009.. juga dihospital yg sama.. thn n bulan sajer yg berbeza... tahniah diucapkan. semoga menjadi mami yg baik untuk anak2... amin... i'll add u as my blog list...

yusyanti said...

tahniah.....
congrats......
alhamd...selamamt smuanye

h.a.t.t.a.i.s.h.a.k said...

sebijik muka mummy dia la..

e

nuffnang

Related Posts with Thumbnails