My sweet story...

My sweet story...

Thursday, June 12, 2014

Random photo: entry makan- makan

Cuti sekolah ni kerja saya asyik memasak di dapur je demi memenuhi permintaan Humaira yang macam2 nak makan. Next week dah start tadika. Kadang2 pening juga nak sediakan breakfast.Lagi2 bento. Anak dara saya ni lagi prefer mummy sediakan bento walaupun cikgu ada sediakan makanan tetap nak air tangan mumy juga.

Random photo kali ni semuanya bertemakan food...

Buatkan fruit tart demi memenuhi permintaan seorang rakan yang teringin sangat nak makan sejak preggy. Now anak dia dah 2 bulan lebih baru dapat merasa.
Blueberry cheese tart yang tunggu giliran masuk oven. hikk
Karipap...my favorite
Pancake favorite my kids..
Melayan Humaira baking rainbow cookies
Talam marble dan onde2 ni buat untuk potluck officemate daddy
Kids sibuk nak edible image frozen. Nak buat cupcakes malas so kita buat coklat lolipop sudah..
Bila mood malas nak masak, burgerlah penyelamatnya. Suka letak salad banyak2..
Puteri ayu ni favorite Humaira..
Pop cake..Senang je buat ni. Kalau ada lebihan kek boleh cuba buat pop cake. Resepi boleh google kat internet, mmg byk. Gerenti jadi punyalah..
Grilled chicken chop. Sama macam kedai tak? hehe..
Bihun sup untuk kids...

Percubaan membuat black and whire rusian cake..Tak kemas langsung. Yang penting rasa tip top..




Gambar kat bawah ni pula sempat juga saya ambil order dari kenalan. So sesiapa yang nak order boleh komen kat bawah ya..COD area shah alam.

Apam polkadot
 
Coklat lolipop
Crunchy Almond..Sedap tak sedar habis sebalang. Heheh..
Mini pretzel. Sau botol ada 35pcs RM12.00

5 comments:

aIEn said...

nk oder apam polka dot tu =)

εïзmummyHazaεïз said...

rajinnye Nieda... :)

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

rajinnya humaira tolong umi..

NzA said...

adeh...semua makanan tu mengancam jiwa raga ku.....

Lily@MamaZaraZareef said...

wahh..bestnye..mcm2 mummy masak..mesti seronok anak2 kan..=)

e

nuffnang

Related Posts with Thumbnails